Naujienos

Projekto WINNET BSR baigiamasis susitikimas Varšuvoje

Partneriai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Lenkijos ir Švedijos 2014-2016 metais vykdė teminių partnerysčių projektą „Baltijos jūros regiono Winnet“ (Winnet BSR), finansuojamą Švedijos instituto. Šis projektas prisidėjo prie Baltijos jūros regiono partnerystės platformos lyčių lygybei, inovacijoms ir ekonominiam augimui formavimo (Partnership Platform for Gender Innovation for Economic Growth between Baltic Sea Member States).

2016 metų spalio 4 dieną Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras ir Rietavo moterų užimtumo centras dalyvavo baigiamojoje projekto WINNET BSR konferencijoje, kuri vyko Varšuvoje. Konferencijos metu buvo aptariami projekto rezultatai: Winnet modelio diegimas Baltijos jūros šalyse, Winnet meistriškumo centro vystymas ir jo atliekami tyrimai, keturlypės partnerystės stiprinimas. Konferencijos dalyvės dalinosi savo patirtimi ir įžvalgomis kaip paskatinti moteris būti versliomis ir kūrybiškomis diegiant inovacijas, buvo pristatytos naujos ekonomikos vystymosi tendencijos, kaip dalijimosi ekonomika. Lietuvą šioje konfersncijoje atstovavo Rietavo turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė, Centro projektų administratorė Rasa Baliulevičiene, Centro turizmo specialistė Judita Pakalniškytė, Vilniaus universiteto ir A.Stulginskio universiteto lektorė Ilona Kiaušienė.

Jau spalio pabaigoje Ščecine, Lenkijoje vyks tęstinio projekto „Winnet modelis Rytų partnerystės šalyse“ (The Winnet Model in Eastern Partnership- Platform for Gender in Sustainable & Economic Development for Growth), finansuojamo Švedijos instituto pirmasis partnerių susitikimas. Naujajame projekte be Baltijos šalių dalyvaus ir Gruzijos, Armėnijos, Moldovos moterų organizacijos.

Ankstesnės naujienos