Naujienos

Svečiai iš Latvijos

2016 m. spalio 25d. sulaukėme svečių iš Latvijos, Kuržemės regiono – Saldus, Nicos, Priekolės, Rucavos, Grobinos, Kuldigos ir kt. savivaldybių. Pernai aplankę Estiją, šiemet išsirinko Lietuvą. Jiems buvo įdomu, kaip gyvena, kaip vystosi Rietavo savivaldybė, kokiuose projektuose dalyvauja, kokius projektus jau įgyvendino ir kaip nuo to pasikeitė Rietavas, rietaviškių gyvenimas. Ypač svečiai domėjosi verslumo skatinimu Rietavo savivaldybėje, savivaldos ir verslo bendradarbiavimu, naujų bendrų tarptautinių projektų rengimu ir įgyvendinimu. Nes patys dirba Kuržemės regiono savivaldybių administracijose.

Latvių grupę, Rietavo turizmo ir verslo informacijos centre, pasitiko projektų administratorė Rasa Baliuliavičienė. Ji jiems pristatė Rietavą ir verslumo skatinimo projektus. Labardžių bendruomenės namuose, svečiai iš Latvijos, degustavo vietos šeimininkių paruoštus pietus. Diskusiją apie vietos gamintojų skatinimą vedė Labardžių bendruomenės pirmininkė Ona Jocienė. Rietavo žirgyne didžiulio susidomėjimo sulaukė Žemaitukai. Apie žirgyno vykdomus projektus bei bendradarbiavimą su savivaldybe pasakojo žirgyno direktorius Ričardas Astrauskas. Rietavo meras Antanas Černeckis maloniai svečius pakvietė apsidairyti po savo kabinetą. Tolimesniam pokalbiui su Rietavo savivaldybės personalu persikėlė į Rietavo savivaldybės konferencijų salę. Kelionė po Rietavą baigėsi vizitu Galerijoje-Arbatinėje, Tveruose. Ten su šilta arbata ir kvepiančiais pyragais pasitiko Galerijos-Arbatinės savininkas Virgilijus Bizauskas. Su diskusija apie kūrybinių verslų skatinimą kaimo vietovėse atsisveikinome su svečiais iš Latvijos.

Džiaugiamės susipažinę ir tikimės toliau draugauti. Ketiname rengti bendrus tarptautinius projektus. Turėdami šiuos ryšius galėsime organizuoti turistinius vizitus po Latvijos savivaldybes.

Ankstesnės naujienos

Latvių vizitas Rietave 2016-10-24 Latvių vizitas Rietave
Kurzemės planavimo regionas spalio 25 d. rengia pažintinį vizitą į Lietuvą – Rietavo savivaldybę tam, kad susipažintų su savivaldybės patirtimi skatinant verslą.
Plačiau
Profesinio mokymo internacionalizavimas 2016-10-19 Profesinio mokymo internacionalizavimas
Spalio 11-13 dienomis Karlshamne, Švedijoje startavo Pietų Baltijos programos projektas BBVET (Boosting Business Integration through joint VET Education) – Verslo integravimo skatinimas įgyvendinant bendrą profesinį ugdymą
Plačiau