Naujienos / Verslo informacija

Verslo įmonių apklausa "Investuok Lietuvoje"

Gerbiami įmonių vadovai (ės), personalo specialistai (ės),
Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, bendradarbiaudami su Šiaulių miesto ir Šiaulių bei Telšių regionų savivaldybėmis, šių regionų švietimo įstaigomis ir VšĮ “Investuok Lietuvoje”, organizuoja verslo įmonių apklausą.
Šios apklausos tikslas - nustatyti reikalingiausių profesijų poreikį regione ir įvertinti kaip galima prisidėti prie efektyvesnio mokymo programų tobulinimo, tiksliau atitinkančio verslo ir visuomenės poreikius.
Nuo to, kaip mokslo įstaigos profesionaliai ruoš reikalingus specialistus, labai priklauso regiono sėkmė ir verslo augimo perspektyvos. Ši anketa tik pirmas pokyčio žingsnis, toliau laukia intensyvus viešinimo darbas ir daug susitikimų bei diskusijų su keliasdešimt miestų ir miestelių ugdymo įstaigų.
Todėl kviečiame Jus skirti 10 minučių laiko ir prisidėti prie galimybės mūsų regionui keistis sparčiau.  Jūsų indėlis yra be galo svarbus!
Nuorodą į anketą rasite ČIA
Esame dėkingi už supratingumą ir Jūsų atsakingą požiūrį. Apklausos nuoroda bus aktyvi iki gruodžio 15 d., todėl savo poreikius išsakykite ilgai nedelsdami.
Mes tikime - kiekvieno nuomonė yra svarbi.
Apklausos iniciatoriai:
Vytis Lembutis, Šiaulių PPAR prezidentas
Raimundas Vaišvilas, Šiaulių PPAR Švietimo komiteto pirmininkas
Edita Grigaliauskienė, Šiaulių PPAR Žmogiškųjų išteklių skyriaus vadovė
Platesnei informacijai susisiekite tel. +360686 14401, el.p. edita.grigaliauskiene@chambers.lt

 

Ankstesnės naujienos

Kviečiame pasinaudoti specialiais pasiūlymais 2020-04-09 / Verslo informacija Kviečiame pasinaudoti specialiais pasiūlymais

Verslumą ir eksportą skatinanti agentūra VšĮ „Versli Lietuva“ dalinasi verslo partnerių specialiais pasiūlymais, kurių pagalba galima sėkmingai skaitmenizuoti savo verslą. Perkelkite savo verslą į virtualią erdvę jau dabar ir taip užtikrinkite veiklos tęstinumą. Juk internete karantino nėra!

Plačiau
Nuo koronaviruso kenčiančiam verslui – finansinė parama ir nauji sprendimai 2020-04-03 / Verslo informacija Nuo koronaviruso kenčiančiam verslui – finansinė parama ir nauji sprendimai

Karantino metu pasikeitusios verslo sąlygos skaudžiai palietė daugelio Lietuvos įmonių finansinius srautus, todėl valstybė ėmėsi skubių priemonių, kad padėtų joms išgyventi. Numatyta paskirstyti apie 1,3 mlrd. eurų iš suplanuoto Vyriausybės finansinių priemonių paketo Lietuvos verslui. Ekspertai teigia, kad parama ir lengvatos bus skiriamos tiek smulkiam, tiek vidutiniam, tiek ir dideliam verslui, siekiama ne tik palaikyti įmonių likvidumą, sumažinti mokestinę naštą, bet ir paskatinti perorientuoti savo veiklas.

Plačiau
Anoniminė įmonių apklausa – „DĖL KORONAVIRUSO (COVID-19) GRĖSMĖS MAŽINIMO PRIEMONIŲ PASEKMIŲ VERSLUI” 2020-03-31 / Verslo informacija Anoniminė įmonių apklausa – „DĖL KORONAVIRUSO (COVID-19) GRĖSMĖS MAŽINIMO PRIEMONIŲ PASEKMIŲ VERSLUI”

Įvedus karantiną, LRV paskelbė 2,5 mlrd. EUR dydžio ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (covid-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, su kuriuo galima susipažinti paspaudus čia. Mokesčių mokėjimo atidėjimo be palūkanų, darbo vietų prastovose dalinio finansavimo, kitos paramos verslui priemonės jau veikia, ir įmonės jau gali jomis naudotis. Verslo likvidumo ir papildomo finansavimo priemonės bus prieinamos per INVEGĄ. Daugelio anksčiau INVEGA administruotų priemonių (paskolų, suteikiamų su individualiomis garantijomis ar įtraukiamomis į garantuotus paskolų portfelius, dalinio paskolų palūkanų kompensavimo) sąlygos, yra atnaujintos, ir jomis verslas jau gali naudotis, kreipdamasis tiesiogiai į INVEGĄ ar kreditavusius bankus. Su atnaujintomis INVEGA priemonių sąlygomis galite susipažinti paspaudus čia.

Plačiau
VMI paskelbė 32 tūkst. verslininkų sąrašą, tiesiogiai nukentėjusių nuo COVID-19 2020-03-24 / Verslo informacija VMI paskelbė 32 tūkst. verslininkų sąrašą, tiesiogiai nukentėjusių nuo COVID-19
Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad atsižvelgdama į nustatytus ribojimus / draudimus veiklos vykdymui dėl COVID-19, dėl kurių verslininkai patyrė tiesioginį neigiamą poveikį, VMI interneto svetainėje paskelbė mokesčių mokėtojų sąrašą kuriems bus taikomos pagalbos priemonės. Pasitikrinti, ar jie patenka į sąrašą, verslininkai gali VMI interneto svetainėje, čia.
Plačiau