Naujienos / Verslo informacija

Užimtumo tarnyba darbo neturinčius asmenis ragina kurti savo verslą

Užimtumo tarnyba kviečia teikti paraiškas tuos, kurie nori karantino laikotarpį išnaudoti efektyviai. Įgyvendinti pirmojo verslo idėją – nelengvas iššūkis, tačiau savarankiško užimtumo rėmimo priemonė tai padaryti padėjo daugybei Lietuvos gyventojų.

„Tai – puiki galimybė tiems, kurie šiuo sudėtingu metu yra pasiryžę veikti savarankiškai. Tikiu, kad žmogui galima labiau padėti ne dalijant žuvis, bet davus meškerę ir išmokius žvejoti. Tai – pagrindinis mūsų tikslas ir veiklos prasmė, nors per pandemiją gali atrodyti, kad mūsų paskirtis – dalinti laikinąsias išmokas ir subsidijas“, – sakė Užimtumo tarnybos direktorė Inga Balnanosienė.

Savarankiško užimtumo rėmimo paraiškos bus priimamos iki vasario 5-osios imtinai Užimtumo tarnybos klientų aptarnavimo departamentų skyriuose, kurių aptarnaujamose teritorijose planuojama steigti darbo vietą.
Daugiau informacijos rasite: https://uzt.lt/news/uzimtumo-tarnyba-darbo-neturincius-asmenis-ragina-kurti-savo-versla/

Ankstesnės naujienos

Kviečia teikti paraiškas subsidijoms gauti 2021-01-29 / Verslo informacija Kviečia teikti paraiškas subsidijoms gauti

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nuo sausio 23 d. kviečia teikti paraiškas subsidijoms gauti.

Viena organizacija gali pretenduoti į nuo 500 iki 10 000 Eur paramą, priklausomai nuo organizacijos pajamų dydžio 2019 arba 2020 metais.  

Nevyriausybinės organizacijos, kurių 2020 arba 2019 metų pajamos yra:

·        nuo 1 000 iki 30 000 Eur, subsidija sieks nuo 500 iki 3 000 Eur;

·        nuo 30 000 iki 60 000 Eur, subsidija sieks nuo 1 001 iki 6 000 Eur;

·        didesnės negu 60 000 Eur, subsidija sieks nuo 1 001 iki 10 000 Eur.

Pagalba bus skiriama tol, kol bus išnaudota skirta lėšų suma (1 mln. Eur) arba kol bus atšaukta ekstremali situacija, bet ne ilgiau negu iki šių metų pabaigos.

Plačiau
Armonaitė apie pagalbą verslui paraiskas bus galima pildyti nuo treciadienio 2021-01-19 / Verslo informacija Armonaitė apie pagalbą verslui paraiskas bus galima pildyti nuo treciadienio
Armonaitė – apie pagalbą verslui: paraiškas bus galima pildyti nuo trečiadienio piktnaudžiaujantiems gali tekti grąžinti subsidiją. Pirmajam pagalbos verslui paketui paraiškas verslas teikti galės nuo trečiadienio, – pirmadienį Delfi laidoje „Piniginiai reikalai“ sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Ji teigė, kad subsidijomis galės pasinaudoti tūkstančiai įmonių, o lengvatinėmis paskolomis – apie 400-500 įmonių.
Plačiau
Subsidijos prastovų metu nuo sausio 1-osios keičiasi 2021-01-11 / Verslo informacija Subsidijos prastovų metu nuo sausio 1-osios keičiasi
Seimas priėmė Užimtumo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIVP-122(2), pagal kurias nuo 2021 metų pusantro karto didės subsidijos prastovų metu, o darbdaviams neliks pareigos prie darbuotojo atlyginimo prisidėti savo lėšomis. Tokiu būdu siekiama smarkiau padėti verslui ir gyventojams, susidūrusiems su neigiamu Covid-19 plitimo poveikiu dėl Vyriausybės paskelbtos ekstremaliosios situacijos ir karantino.
Plačiau