Naujienos / Kvietimai

Tradicinė Rietavo miesto Mykolinių šventė

XIX a., Oginskių laikais, Mykolinės buvo švenčiamos itin iškilmingai, kelias dienas. Tuo metu čia grodavo Rietavo orkestras, vykdavo žemės ūkio parodos, jose dalyvaudavo ūkininkai ne tik iš Rietavo, bet ir iš aplinkinių valsčių, į šventę atvykdavo svečių iš Rusijos, Lenkijos, būdavo aukojamos šv. Mišios. Šiemet į šventę atvyksta svečių iš Kauno simfoninio orkestro, vyks kaimo kapelų pasirodymai, mugės, žirgų konkūrų varžybos ir kitos linksmybės.

ŠVENTĖS PROGRAMA:

27 d. (šeštadienis)

16.00 – 18.00 val. Koncertas Rietavo šv. Mykolo Arkangelo bažnyčioje. Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas) ir Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis) atliks Gioachino Rosini – Stabat Mater.

Solistai:

Elena – Kalvaitytė – Vitkauskienė (sopranas)
Jurgita Šalčiūtė (mecosopranas)
Mindaugas Yla (tenoras)
Tomas Ladiga (bosas)
Dirigentas Petras Bingelis

28 d. (sekmadienis)

12.00 val. šv. Mišios Rietavo šv. Mykolo Arkangelo bažnyčioje.

13.30 val. Šventinės Mykolinių mugės Rietavo parke pradžia. Koncertuoja Rietavo kultūros centro kaimo kapela ir etnografinis ansamblis bei Dovilų (Klaipėdos rajonas) etninės kultūros centro kaimo kapela.

14.00 val. Sveikinimai. Gražiausių sodybų konkurso apžiūros nugalėtojų pagerbimas.

14.30 val. Žemaitukų veislės žirgų konkūro varžybos kunigaikščių Oginskių taurei laimėti.

18.30 val. Konsertuoja grupės „Mokinukės“ ir „Skamp“

21.00 val. Diskoteka

Ankstesnės naujienos

2008-09-17 / Kvietimai Vietos veiklos grupės "Rietavo iniciatyvos" steigimas
Kviečiame bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų vadovus arba jų įgaliotus asmenis dalyvauti Vietos veiklos grupės „Rietavo iniciatyvos“ steigime. Susirinkimas įvyks rugsėjo 24 d.14 val. Centro salėje, adresu Oginskių g. 8, Rietavas. Svečių teisėmis kviečiame dalyvauti seniūnus, ūkininkus, kaimo teritorijų verslo atstovus. Dalyvių registracija vyks iki rugsėjo 23d. 17 val.
Plačiau