Naujienos / Kvietimai

Kūno kultūros ir sporto projektų finansavimo konkursas „Sportuojanti bendruomenė"

Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės  skelbia kūno kultūros ir sporto projektų finansavimo konkursą „Sportuojanti bendruomenė" ir kviečia teikti paraiškas. Paraiškos dėl dalyvavimo konkurse gali būti teikiamos nuo 2015 m. kovo 1 iki balandžio 1 dienos. 
Paraiškas konkursui gali teikti tik teisės aktų nustatyta tvarka įregistruotos bendruomeninės organizacijos, kurių steigimo dokumentuose nurodyta, kad jos plėtoja (vienokia ar kitokia forma) kūno kultūrą ir sportą, ir kurios paraiškos teikimo metais iš departamentui skirtų valstybės biudžeto asignavimų nėra gavę lėšų to paties pobūdžio veiklai. Vienas pareiškėjas gali pateikti tik vieną paraišką.
Projektų finansavimo tikslas – sudaryti sąlygas gyvenamųjų vietovių bendruomenėms tapti fiziškai aktyvesnėms, sveikesnėms ir stiprinti bendruomeniškumą.
Projektai turi būti orientuoti į departamento generalinio direktoriaus 2014 m. spalio 17 d. įsakymu Nr. V-400 „Dėl valstybės biudžeto lėšomis finansuotinų 2015 metų kūno kultūros ir sporto sričių ir krypčių nustatymo" patvirtintos kūno kultūros ir sporto srities „Sveikos gyvensenos per fizinį aktyvumą skatinimas" kryptį „Bendruomenės narių fizinio aktyvumo skatinimas". Projektų veiklos turi būti skirtos gyvenamosios vietovės bendruomenės fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos per kūno kultūrą ir sportą skatinimui (kūno kultūros pratybų organizavimas, kiti fiziškai aktyvaus laisvalaikio renginiai: sveikatinimo dienos, mėgėjiškos varžybos, edukaciniai kūno kultūros ar sporto renginiai, susitikimai su įžymiais sportininkais, gyvenamųjų vietovių bendruomenių varžytuvės ir pan.).
Kvietimas teikti paraiškas skelbiamas departamento interneto tinklalapyje www.kksd.lt.

Kūno kultūros ir sporto projektų finansavimo konkurso „Sportuojanti bendruomenė" tvarkos aprašas, paraiškos forma, projekto priemonių įgyvendinimo plano forma, preliminari Valstybės biudžeto lėšų naudojimo sąmata.

Kultūros ir sporto skyriaus informacija.

Ankstesnės naujienos