Naujienos / Renginių rezultatai

Projekto „Baltijos jūros regiono WINNET“ (Winnet BSR) atidarymo konferencija Vilniuje

Rugsėjo 24-25 dienomis Rietavo verslo informacijos centras persikėlė į Vilnių ir Ūkio ministerijoje organizavo tarptautinį seminarą „Moterų centrų kūrimas ir vystymas“ ir tarptautinę konferenciją „Moterų centrai Baltijos jūros regiono pažangai“. Seminare ir konferencijoje dalyvavo projekto „Baltijos jūros regiono Winnet“ partneriai iš Švedijos, Latvijos, Estijos, svečiai iš Graikijos, Islandijos, Baltarusijos, Moldovos. Rietavą šiame projekte atstovauja dvi organizacijos – Rietavo verslo informacijos centras ir Rietavo moterų užimtumo centras. Projekto siekis  - dalyvaujančiose šalyse suformuoti keturlypes - verslo, mokslo, NVO, valdžios atstovus apjungiančias partnerystes, kurios formuos lyčių lygybe pagrįstus modelius ir metodus, padėsiančius inovacijų plėtrai smulkaus ir vidutinio verslo įmonėse informacijos ir komunikacijos technologijų bei turizmo srityse, kurioms vadovauja moterys. Todėl konferencijoje ir seminare dalyvavo ir dialogas vyko su socialiniais partneriais – Ūkio ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Žemės ūkio ministerijos, Užsienio reikalų ministerijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Europos lyčių lygybės instituto, VšĮ Versli Lietuva, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros, Sociologijos instituto, Socialinių inovacijų instituto, kitų organizacijų atstovais. Taip pat dalyvavo būrys moterų verslininkių iš Rietavo ir Kretingos. Konferenciją atidarė Rietavo M.K.Oginskio meno mokyklos mokinės, o visiems pranešėjams buvo įteikti regioniniai produktai – Reginos Pakštienės iš Vatušių nuveltos šlepetės bei Rietavo gamintojų įsteigti paslaugų ir edukacinių programų vaučeriai – taip motyvuojant socialinius partnerius atvykti į Rietavą.

Ankstesnės naujienos

Susitikimas su ūkio ministru 2014-07-03 / Renginių rezultatai Susitikimas su ūkio ministru
Š. m. liepos 3 d. ūkio ministras Evaldas Gustas, viceministrai Marius Skarupskas ir Kęstutis Trečiokas Telšiuose verslininkams atsakė į rūpimus klausimus, pristatė naujojo Europos Sąjungos (ES) 2014–2020 m. paramos laikotarpio priemones.
Plačiau
Baigiamasis Leonardo Da Vinci projekto partnerių susitikimas ir nauja bendrdarbiavimo sutartis su Klis savivaldybe 2014-05-19 / Renginių rezultatai Baigiamasis Leonardo Da Vinci projekto partnerių susitikimas ir nauja bendrdarbiavimo sutartis su Klis savivaldybe
Rietavo verslo informacijos centras kartu su šešiais partneriais iš Kroatijos, Lenkijos, Turkijos, Lietuvos įgyvendina Leonardo da Vinci partnerysčių projektą „Socialinės ekonomikos įgūdžių integravimas į profesinį mokymą“. 2014 metų gegužės 10-14 dienomis Splite, Kroatijoje vyko paskutinis projekto partnerių susitikimas.
Plačiau