Naujienos / Renginių rezultatai

Rietavo Dovanynės

Pietų Baltijos programos Projekto “BCP - Verslo ir kultūros partnerystė“ įgyvendintojai sumanė paskatinti verslo ir kultūros įmones, organizacijas ir pavienius verslininkus, kultūros ar meno veikėjus pasikeisti dovanomis ir taip užmegzti glaudesnius ryšius, geriau pažinti vieni kitus. Š.m. lapkričio - gruodžio mėnesiais verslo ir meno atstovų keitimosi dovanomis renginiai vyko keturiuose miestuose: Rostoke, Ščecine, Rietave ir Klaipėdoje.

Tokio tipo renginys yra naujovė Lietuvoje. Švedai jį vadina "Julklapp" ir rengia prieš Kalėdas. Mūsų krašte nieko panašaus neteko matyti. Tad ir deramo lietuviško renginio pavadinimo dar neturime ir nutarėme pavadinti "Dovanynėmis".

Dovanų keitimesi dalyvauja dvi grupės: kultūros ir verslo atstovai. Kultūros veikėjai (kultūros organizacijos, kūrėjai, menininkai) ruošia ir dovanoja dovanas verslo įmonėms ar verslininkams. Ir atvirkščiai - verslininkai, verslo įmonės ar organizacijos paruošia ir įteikia dovanas kultūros ir meno partneriams. Prieš tai tiek vieni, tiek kiti išsitraukia burtų būdu vardą partnerio, kuriam jie dovanos savo dovaną.

Dovanų pobūdis ir vertė nėra ribojami. Kaip ir bet kuri kita dovana, ir šiuo atveju dovana turi atitikti dovanojančiojo savigarbą, savimonę ir norą palikti dovanos gavėjui bei aplinkiniams pageidaujamą įspūdį.

Dovanų keitimasis Rietave vyko 2014 metų gruodžio 12 d. Rietavo verslo informacijos centre, nešini dovanomis, susirinko 15 verslo atstovų ir 15 kultūros veikėjų. Dovanos pasižymėjo išradingumu ir sukėlė daug šypsenų ir netgi džiaugsmo ašarų. Dovanynėse jaukią bendruomenišką atmosferą padėjo sukurti Rietavo trečiojo amžiaus universitetas. Atsisveikinant daugelis sakė, kad toks renginys turi tapti tradicija.

Ankstesnės naujienos

Projektas „GOING ABROAD“ keliauja į Rytus 2014-10-06 / Renginių rezultatai Projektas „GOING ABROAD“ keliauja į Rytus
Rugsėjo 25 – 27 dienomis Rietave viešėjo grupė svečių iš Moldovos ir Baltarusijos. Tai projekto „Keliaujame į užsienį – moterų socialinio ir ekonominio aktyvumo skatinimas ir tinklaveika tarp ES ir Rytų Europos“ partneriai iš Asociacijos „Ecou XXI“, iš Taraklijos, Pietų Moldovoje ir labdaros fondo „Mykolo Kleopo Oginskio palikimas“ iš Molodečno Baltarusijoje.
Plačiau