Naujienos / Renginių rezultatai

Verslo ir kultūros partnerystė - Iškilmingas apdovanojimo renginys LŌNGS

Verslo ir kultūros partnerystės skatinimas - tai drąsi kryptis, iškelianti vietos dalyvių vienijimosi viziją dėl regiono socialinės ekonominės raidos. Tokia tarpsektorinė partnerystė nacionaliniu lygiu svarstoma jau nuo 2005 - jų metų, kai buvo atlikta pirmoji „Didžiausių Lietuvos įmonių apklausa apie paramą ir labdarą“. Tačiau Rietavas yra bene pirmasis šalies regionas, iškėlęs verslo ir kultūros partnerystę kaip strateginį plėtros tikslą ir suformavęs įgyvendinimo koncepciją. Viena iš koncepcijos priemonių – verslo apdovanojimai įmonėms ir verslininkams už bendradarbiavimą su kultūros veikėjais.

NOMINACIJA LŌNGS - VERSLO IR KULTŪROS PARTNERYSTĖS ĮVERTINIMAS

Nominacija LŌNGS - verslo ir kultūros partnerystė - skiriama pagerbti ir drąsinti Rietavo verslo įmones ir verslininkus, ypač palaikančius Rietavo intelektinį ir kultūrinį gyvenimą, ugdančius pozityvų verslo ir kultūros bendradarbiavimo požiūrį bei labiausiai prie to prisidėjusius 2014 metais.

Apdovanojimo sumanymas Rietavo kultūros partnerystės komandai kilo diskutuojant su projekto partneriais iš Rostoko, Greifsvaldo, Ščecino, Klaipėdos, įgyvendinant Pietų Baltijos programos projektą „Verslo ir kultūros partnerystė“. Apdovanojimo iniciatorius yra Rietavo verslo informacijos centras.

Apdovanojimo tikslas yra pagerbti įmones, kurios rūpinasi Rietavo kultūriniu gyvenimu, skatina naujų kūrybinių formatų atsiradimą ir vystymąsi. Taip viešai pripažįstamas įmonių įsipareigojimas vystyti regioninę ekonomiką ir stiprinti vietovės savastį. Menininko sukurtas prizas LŌNGS - Verslo ir kultūros partnerystė - iškilmingai įteikiamas nominuotam verslininkui ar verslo įmonei apdovanojimo ceremonijoje.

Nominacijos prizo LŌNGS autorė - menininkė iš Vokietijos Janet Zeugner. Ji savo kūrinį pavadino „Praeities ir ateities bendrystė”. Rietavo verslo ir kultūros partnerystės komandos diskusijose nominacijai buvo suteiktas pavadinimas LŌNGS, žemaitiškai reiškiantis LANGĄ, atsiveriantį norintiems įsileisti šviesą, pokyčius, drauge su bendraminčiais žengti žingsnius, reikalingus šiandieniniame Rietavo gyvenime.

LŌNGS APDOVANOJIMŲ VAKARAS

2014 metų lapkričio 12 dieną Rietavo savavaldybės kultūros centras atvėrė duris iškilmingam LŌNGS apdovanojimų vakarui. Susirinko per 150 rietaviškių. Svarbiausias vakaro akcentas – verslo įmonės apdovanojimas. LŌNGS žiuri komisija iš 15 pasiūlymų, kuriuos pateikė Rietavo organizacijos, atrinko 3 verslo įmones – UAB „Plungės lagūna“, UAB „Reval baldai“, UAB „Rietavo turgus“, kurios buvo nominuotos LŌNGS apdovanojimui. Visoms buvo padėkota, visos gavo dovanų – Rietavo kūrėjų įsteigtus kultūrinių paslaugų dovanų čekius. Pagrindinis prizas buvo įteiktas UAB „Plungės lagūna“.

Vakaro metu vyko eilė įdomių veiklų – aukcionas, kurio metu buvo renkami pinigai Rietavo M.K. Oginskio meno mokyklos mokinei akordeonui įsigyti, koncertavo Rietavo kultūros kolektyvai ir atlikėjai, vyko scenos konferencija verslo ir kultūros partnerystės tema. Vakaro vedėjai – Rietavo verslo informacijos centro viešųjų ryšių specialistė Janina Skeberdienė ir žurnalistas Gina Dabašinskas neleido žiūrovam nuobodžiauti.

LŌNGS nominacijų tradicija Rietave bus tęsiama. Prizas jau pagamintas 2015 ir 2016 metams.

Renginių programa 2014-11-12_13

Pranešimas spaudai

Ankstesnės naujienos

Projektas „GOING ABROAD“ keliauja į Rytus 2014-10-06 / Renginių rezultatai Projektas „GOING ABROAD“ keliauja į Rytus
Rugsėjo 25 – 27 dienomis Rietave viešėjo grupė svečių iš Moldovos ir Baltarusijos. Tai projekto „Keliaujame į užsienį – moterų socialinio ir ekonominio aktyvumo skatinimas ir tinklaveika tarp ES ir Rytų Europos“ partneriai iš Asociacijos „Ecou XXI“, iš Taraklijos, Pietų Moldovoje ir labdaros fondo „Mykolo Kleopo Oginskio palikimas“ iš Molodečno Baltarusijoje.
Plačiau