Naujienos / Renginių rezultatai

Rietavą, Plungę, Telšius ir Kupiškį sujungs Pieno kelias

Siekiant didinti kaimo gyventojų užimtumą, jų verslumo gebėjimus kurti konkurencingus vietos produktus ir diegiant bendradarbiavimo ir dalinimosi patirtimi kultūrą, kuriamas pieno gamybos ir kaimo turizmo mini klasteris.

Klasteris bus kuriamas įgyvendinant projektą „Pieno kelias: nuo vietos gamintojo iki vartotojo“ Nr. 4TT-KE-13-1-0002 pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos IV krypties „LEADER metodo įgyvendinimas“ priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“. Projekto vykdytojai – 4 Lietuvos vietos veiklos grupės. Projekto iniciatorius ir sumanytojas – VVG „Rietavo iniciatyvos“. Projekto partneriai - Telšių, Plungės, Kupiškio vietos veiklos grupės.

Klasterio dalyviais gali tapti ūkiai, kaimo turizmo paslaugų teikėjai, bendruomeninės organizacijos, kaimo verslininkai, amatininkai, kūrėjai, kultūros organizacijos, mokymo įstaigos, savivaldybių organizacijos ir kitos įstaigos, kurias vienija pieno tema ir kurios veikia kaimiškose teritorijose. Susijungę į tinklą, jie suformuos maršrutą „Pieno kelias“, kuriame bus galimas pieno produktų degustavimas ir įsigijimas, kaimo turizmo sodybų siūlomos sveikatinimo paslaugos, ūkiuose teikiamos edukacinės programos, bendruomeninių tradicinių švenčių renginiai ir pan.

Pieno kelio maršrutą vystys ir populiarins įkurtas Mobilus konsultavimo biuras ir 12 klasterio ekspertų.

Išsamesnę informaciją apie projektą teikia VVG „Rietavo iniciatyvos“ pirmininkė/projektų vadovė L. Dockevičienė, tel. nr. 8 699 17716, el. p. rietavoiniciatyvos@rietavovic.lt, arba www.rietavovvg.lt

Vasario 25 dieną vykusio projekto "Pieno kelias" pristatymo akimirkos:

Ankstesnės naujienos

Rietavo Dovanynės 2014-12-18 / Renginių rezultatai Rietavo Dovanynės
Pietų Baltijos programos Projekto “BCP - Verslo ir kultūros partnerystė“ įgyvendintojai sumanė paskatinti verslo ir kultūros įmones, organizacijas ir pavienius verslininkus, kultūros ar meno veikėjus pasikeisti dovanomis ir taip užmegzti glaudesnius ryšius, geriau pažinti vieni kitus.
Plačiau
Projektas „GOING ABROAD“ keliauja į Rytus 2014-10-06 / Renginių rezultatai Projektas „GOING ABROAD“ keliauja į Rytus
Rugsėjo 25 – 27 dienomis Rietave viešėjo grupė svečių iš Moldovos ir Baltarusijos. Tai projekto „Keliaujame į užsienį – moterų socialinio ir ekonominio aktyvumo skatinimas ir tinklaveika tarp ES ir Rytų Europos“ partneriai iš Asociacijos „Ecou XXI“, iš Taraklijos, Pietų Moldovoje ir labdaros fondo „Mykolo Kleopo Oginskio palikimas“ iš Molodečno Baltarusijoje.
Plačiau