Naujienos / Renginių rezultatai

Kvietimas į Mykolinių metturgį

Mykolinių metturgis

Kviečiame Jus registruotis ir dalyvauti Mykolinių metturgyje, kuris vyks Mykolinių šventės metu 2018 m. rugsėjo 29 – 30 dienomis.

Mykolinės, tai šventė turinti senas, gilias kunigaikščių Oginskių valdymo laikus siekiančias tradicijas XIX amžiuje. Oginskių laikais buvo švenčiamos itin iškilmingai, net kelias dienas. Mykolinių metu ne tik vykdavo metturgis, bet ir muzikuodavo Rietavo orkestras, vykdavo žemės ūkio parodos, jose dalyvaudavo ūkininkai ne vien iš Rietavo, bet ir iš aplinkinių valsčių. Po Rietavo savivaldos atkūrimo 2000 m. atgaivinus tradiciją rengti Mykolinių šventę, pradedamos aukoti Šv. Mišios.

Šiandien siekiama susistiprinti Mykolinių šventės metturgio tradicijas ir planuojama šventei suteikti tautinio paveldo sertifikatą. Norima, kad šventė būtų žinoma visos Lietuvos mastu ir pritrauktų sertifikuotus prekiautojus, todėl kviečiame visus vietos gamintojus, tautinio paveldo atstovus iš Rietavo savivaldybės ar kitų Lietuvos vietų registruotis ir dalyvauti. Šįmet Mykolinių metturgis bus neįprastai ypatingas tuo, kad šventėje dalyvaus daug gerbiamų svečių iš užsienio šalių: Karlshamno meras su komanda dėl pasirašomos sutarties ir svečiai iš skirtingų Danijos regionų, Vokietijos, Lenkijos ir Latvijos.

Maloniai kviečiame Jus dalyvauti renginyje.

Kvietimas.pdf
Preliminari programa.pdf
Reikalavimai renginiui.pdf
Žemėlapis.pdf

Ankstesnės naujienos