Naujienos / RTVIC pranešimai

Rietave startuoja du nauji Pietų Baltijos programos 2014 - 2020 projektai

Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras 2011 - 2015 metais kartu su partneriais – organizacijomis iš Danijos, Lenkijos, Lietuvos, Švedijos, Vokietijos įgyvendino 3 Pietų Baltijos programos projektus. Įgyti kontaktai ir patirtis, sustiprėjusi tiek Centro, tiek Rietavo, kaip pažangios savivaldybės, reputacija Baltijos jūros regione suteikė pagreitį, ir Pietų Baltijos programos pirmajam šaukimui buvo pateiktos net 5 paraiškos. Pietų Baltijos programa propaguoja mėlyną ir žalią augimą, todėl būsimų projektų partneriams reikėjo gerai pagalvoti kaip įrodyti tai, kad projektas prisideda prie mėlyno ir žalio augimo.

Balandžio pabaigoje programos monitoringo komitetas atrinko 10 projektų, jų tarpe du, kuriuose dalyvauja Rietavo organizacijos:

Low Carbon Logistics (LCL) – CO2 mažinimas logistikoje. Projekto metu bus ieškoma sprendimų kaip optimizuoti prekių išvežiojimą miestuose. Projekto dalyviai – organizacijos iš Švedijos, Lenkijos, Vokietijos, Lietuvos. Šiame projekte Rietavui atstovauja dvi organizacijos – tai Rietavo savivaldybės administracija ir Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras.

Boosting Business Integration through joint VET Education (BBVET) – verslo integravimo skatinimas diegiant bendrą profesinį ugdymą. Projektas sieks parengti tarptautines mechatronikos ir medijų mokymo programas profesinio ugdymo įstaigoms, diegiant kreditavimo (ECVET) sistemos pritaikymą, remiantis Vokietijos patirtimi kurs mobilumo centrus. Projekto dalyviai – organizacijos iš Švedijos, Danijos, Lenkijos, Lietuvos, Vokietijos. Projekte dalyvauja Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras bei Žemaitijos kolegija. Šis projektas tęsia Pietų Baltijos mokymo programos projektą (SBTP), vykdytą 2012 - 2015 metais.

Projektai savo veiklą pradės vasaros pabaigoje. 2016 metai bus skirti veiklų planavimui, derinimui, vyks pirmieji partnerių ir tikslinės grupės susitikimai. Nuo 2017 metų projektai jau pilnai vykdys veiklas.

 https://southbaltic.eu/-/first-projects-approved

Ankstesnės naujienos

Sklinda žinia apie Pieno kelią 2016-04-26 / RTVIC pranešimai Sklinda žinia apie Pieno kelią
„Pieno kelias“ tarp 10 naujų idėjų kaip įdomiai praleisti savaitgalį ar nustebinti į svečius užsukusius užsieniečius – teigia kosmetikos parduotuvių „Douglas“ žurnalas, platinamas visoje Lietuvoje 40 000 egz. Pusė šio tiražo jau pasiekė būsimus lankytojus su žurnalu „Žmonės“.
Plačiau