Naujienos / RTVIC pranešimai

Konkursas Lietuvos kaimo spindulys 2016

Mieli kolegos,

Visų pirma, sveikinu su artėjančia Mokslo ir žinių diena bei naujo LEADER laikotarpio įgyvendinimo pradžia! Tikiuosi, visi startuosite gerai pailsėję.

Tikriausiai žinote, kad Vietos bendruomenių metams pažymėti, vyksta kaimo bendruomeninių organizacijų pagerbimo konkursas Lietuvos kaimo spindulys 2016.

Kviečiu visus Jus paraginti savo rajonų kaimo bendruomenes ir pačius kaimo gyventojus, įvairias organizacijassiūlyti savo krašto kaimo bendruomenines organizacijas nominacijoms. Tai – puiki proga ne tik pagerbti aktyvias ir labiausiai prie Lietuvos kūrimo prisidėjusias bendruomenes, bet ir paviešinti savo bendruomenę visos Lietuvos mastu. Aštuoniose nominacijose bus atrenkama po 3 geriausius kandidatus, apie kuriuos bus kuriami trumpi reportažai. Reportažai bus rodomi iškilmingos apdovanojimo ceremonijos metu, kurią vėliau bus galima pamatyti per televiziją. Nugalėtojams bus įteiktos išskirtinės Lietuvos kaimo spindulio 2016 statutėles ir prizai. Iškilmingas apdovanojimų renginys, kuriame žadama sulaukti iki 300 bendruomenių atstovų ir kitų svečių, planuojamas rugsėjo 27 d. Vilniaus Rotušėje.

Jūsų bendruomenių galimybės būti apdovanotai – itin didelės J  Suskubkite patys siūlyti kandidatus, nes tai galite daryti,  ir paraginkite visus kaimo gyventojus, pačias kaimo bendruomenines organizacijas užpildyti paraišką apie savo bendruomenę. Paraiškų laukiame iki rugsėjo 2 d., jų formas rasite www.spindulys2016.lt

Atkreipiu dėmesį, kad paraiškose pasistenkite labiau atskleisti bendruomenės indėlį konkrečioje nominacijoje, kad Atrankos komisijai pakaktų duomenų ir informacijos.

Laukiame aktyvaus jūsų dalyvavimo!

Ankstesnės naujienos