Naujienos / RTVIC pranešimai

Blekingės naujienų laikraštis - „Saldus bendradarbiavimas per sieną“

2019 m. kovo 11 – 17 d. Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras, Tauragės krašto muziejus „Santaka“, Pagėgių savivaldybės administracija drauge su Rietavo vietos paslaugų teikėjais ir produktų gamintojais lankė skirtinguose Švedijos regionuose (Blekingė, Smalandas, Skonė) įsikūrusius unikalius ir savo istoriją turinčius objektus. Pažintinis tinklaveikos vizitas – tai dalis Pietų Baltijos Interreg programos projekto SB FICA (South Baltic Food Innovation Culture Actors – Pietų Baltijos maisto inovacijų kultūros veikėjai).

Pirmąją kelionės dieną, visas dalyvių būrys keliavome į NetPort mokslo parką. Cissi Lingerud, CLUCK bendrovės operacijų vadovė skaitė pranešimus apie NetPort mokslo parko įsikūrimo priešistorę, Blekingės regione veikiantį maisto klasterį. Taip pat spėjome įsiamžinti ir Švedijos spaudoje, Blekingės apskrities ir vietos naujienų laikraštyje (Blekinge Läns Tidning) – „Saldus bendradarbiavimas per sieną“.

Naujienų laikraštyje rašoma apie Rietavo (Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras) ir Karlshamno (NetPort mokslo parkas) jau senai užsimezgusią bendradarbystę, kurią vienija bendri tarptautiniai projektai ir temos kaip švietimas, verslumas ir kultūros skatinimas. Rietavo turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė pabrėžia, kad mažam regionui tarptautinis bendradarbiavimas yra labai svarbus, nes per jį įgauname vis naujų patirčių ir galimybių. Kalbama ir apie BBVET (Boosting Business Integration Through Joint VET Education - Verslo integracijos skatinimas per jungtinį profesinį mokymą) projektą ir jo naudą organizacijoms, regionui, kurio dėka Rietavo įmonės - organizacijos sulaukė tarptautinių studentų (Švedija, Danija, Vokietija, Lenkija, Lietuva). Taip pat rašoma ir apie naujus iššūkius maisto bei švietimo – ugdymo srityse.

Plačiau galite skaityti - http://www.blt.se/karlshamn/smakfullt-samarbete-over-granserna/ (švedų kalba).

Ankstesnės naujienos

Kvietimas į renginį Rietave kovo 21 d. „ES investicijų teikiamos galimybės neįgaliųjų reikmėms“ 2019-03-18 / RTVIC pranešimai Kvietimas į renginį Rietave kovo 21 d. „ES investicijų teikiamos galimybės neįgaliųjų reikmėms“
Lietuvos žmonių su negalia sąjunga 2019 m. kovo 21 d. 10.00 - 17.00 val. Rietavo turizmo ir verslo informacijos centre organizuoja informacinį renginį - mokymus „Europos Sąjungos investicijų teikiamos galimybės neįgaliųjų reikmėms“. Renginys skirtas regiono neįgaliųjų organizacijų, savivaldybių socialinės paramos/rūpybos skyrių, socialinių paslaugų skyrių, visuomeninių organizacijų dirbančių su socialinę atskirtį patiriančiais asmenimis atstovams.
Plačiau
Startuoja projektas #LietuvosDNR 2019-02-07 / RTVIC pranešimai Startuoja projektas #LietuvosDNR
„Internetas ar baletas?“, „Barokas ar pankrokas?“ – tai tik keli projekto #LietuvosDNR klausimai, kuriais bus bandoma atkreipti Lietuvos gyventojų dėmesį ir pakviesti juos prisidėti prie kuriamo mūsų šalies pristatymo užsienyje.
Plačiau
Tarp darnios logistikos apdovanojimų laimėtojų – ir Lietuvos įmonė 2018-12-17 / RTVIC pranešimai Tarp darnios logistikos apdovanojimų laimėtojų – ir Lietuvos įmonė

Lenkijos Ščecino mieste vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Žalieji miestai: žalioji logistika žalesniems miestams“ pirmą kartą pristatytos ir apdovanotos inovatyviausios verslo įmonių, nevyriausybinių organizacijų ir savivaldybių iniciatyvos, prisidedančios mažinant taršą logistikos sektoriuje.  Tarp geriausių nominuotų ir apdovanotų dalyvių – ir lietuviai. Apdovanojimų idėją padiktavo ateities iššūkiai

Plačiau