Naujienos / RTVIC pranešimai

Socialiniai verslai Rietave

VšĮ Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras vykdo projektą „Socialinio verslo kūrimo ir plėtros skatinimas Telšių regione“, kurio padedant net šešiems Rietavo savivaldybėje veikiantiems verslams pavyko žengti socialiai atsakingos įmonės link. Kviečiame Jus susipažinti, kokie tai verslai ir idėjos.

Kultūrinė veikla - visiems

Mažoji bendrija „Vakaro bomba“

Simas Aleksandravičius įsteigė mažąją bendriją Vakaro bomba. Bus kuriama garso įrašų studiją. Lygiagrečiai bus įkurta ir fotografijos studija.

Vykdysime komercinę veiklą, tačiau artimiausius trejus metus sieksime atrasti globos namuose augančius talentus. Organizuosime talentų vakarus. Nugalėtojai galės įrašyti savo dainas mūsų studijoje. Pasirūpinsime viskuo, kad tik talentai iškiltų. Bendradarbiausime ir su vokalo pedagogais, - pasakojo S.Aleksandravičius. Planuojama metus dirbti su trimis globos namais ir iš visų atrinkti bent po penkis vaikus. Geriausiųjų laukia studija ir puikios vokalo pamokos. O gal šiuos talentus pastebės ir didelės įrašų kompanijos bei konkursų organizatoriai?

Paslaugos kitaip

Mažoji bendrija „Švarus ir laimingas“

Mažoji bendrija „Švarus ir laimingas“, įkurta Skaistės Svidraitės socialinį poveikį darys biologinės įvairovės ir kraštovaizdžio apsaugos, gyvūnų globos srityje. Įsteigta gyvūnų kirpykla teiks ne tik gyvūnų kirpimo, maudymo, nukailinimo paslaugas, bet ir spręs beglobių gyvūnų globos, kastracijos/sterilizacijos klausimus.

Kūrybinga ir ekologiška gamyba

Mažoji bendrija „Skonių kraitelė”

Giedrė Mažonienė atskleidė, kad mažoji bendrija „Skonių kraitelė su šiuo projektu atveria naują uogų auginimo etapą. Iki šiol bendrija prekiavo tik nuskintomis uogomis.

„Dabar pereisime prie gamybos - šiek tiek vasaros skonio uždarysime indeliuose. Pereiname į visai kitą lygį - gaminsime uogienes. Žinoma, sveikas ir ekologiškas. Galima sakyti, kad mūsų sezoniškas verslas šiek tiek pailgės”, - pasakojo pašnekovė.

Pagrindinė tokių pokyčių idėja - žmonių sveikatinimas. Be jokių kenksmingų medžiagų užaugintos uogos bus sveikiausiu būdu užkonservuotos. Ši įstaiga yra labai atvira visiems svečiams - čia užsukus galima grįžti ne tik su uogomis ar uogienėmis, bet ir naudingomis žiniomis apie ekologiją.

​Mažoji bendrija „GO DIGI“

Mažoji bendrija „GO DIGI“, atstovaujama Viliaus Viršilo sieks socialinio poveikio visuomenės sveikatinimo srityje. Vykdant komercinę veiklą skatins ekologiško maisto produktų vartojimą, įvedant naujus (natūralius ir pailginto vartojamumo) produktus į rinką. Tai liofilizuotų vaisių, uogų, daržovių kąsneliai ir (ar) milteliai.

​​

Mažoji bendrija „Spalvota mintis“ 

Palmiros Mikalauskienės įsteigta mažoji bendrija „Spalvota mintis“ socialinį poveikį numato efektyvaus gamtos išteklių naudojimo ir atliekų tvarkymo, klimato kaitos srityje. Planuoja sukurti ir į prekybą pateikti įvairius gaminius, pagamintus iš perdirbtos tekstilės. Pasaulyje didėjant gaminamos tekstilės kiekiams, didėja atliekų, kurios gali siekti iki 30 kg ir daugiau vienam gyventojui. Panaudota tekstilė yra labai vertinga žaliava iš kurios galima sukurti aukštos kokybės gaminius. Mažosios bendrijos steigėja turi 30 metų siuvimo, mezgimo, rūbų atnaujinimo ir pardvaimo patirties.

Viešoji įstaiga „Kalbų ir kultūrų lizdelis“ 

Viešoji įstaiga Kalbų ir kultūrų lizdelis – tai kalbų ir kultūrų mokymosi erdvė vaikams, kurioje vaikai mokomi užsienio kalbos naudojant kūrybiškus ugdymo metodus. Įstaigos vadovė Virginija patikino, kad jie ir toliau veiks kultūrinės veiklos ir visuomenės kūrybiškumo ugdymo srityje ir organizuos mokymus bei stovyklas.


Informuojame, kad šiems verslams paskatą suteikia ir socialinę misiją išgryninti padeda projektas Socialinio verslo kūrimo ir plėtros skatinimas Telšių regione.

Primename, kad bendras projekto biudžetas - beveik 260 tūkst. eurų. Iš jų Europos socialinio fondo skiriamos lėšos - per 221 tūkst. Eur.

Vedantysis projekto partneris (paraiškovas) - Plungės technologijų ir verslo mokykla.

Partneriai:

  • VšĮ Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras;
  • VšĮ Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centras;
  • Telšių apskrities verslo inkubatorius.​

Ankstesnės naujienos

Gerosios praktikos perdavimo seminaras „Biologiškai vertingų produktų gamintojus vienijančios bendrystės erdvės (HUB) kūrimas Rietavo savivaldybėje“ 2022-05-09 / RTVIC pranešimai Gerosios praktikos perdavimo seminaras „Biologiškai vertingų produktų gamintojus vienijančios bendrystės erdvės (HUB) kūrimas Rietavo savivaldybėje“
EIP veiklos grupė „Innofood Hub“ kviečia į gerosios praktikos perdavimo seminarą, skirtą ūkininkams plėtojantiems trumpąsias tiekimo grandines, kaimo bendruomeninių organizacijų ir vietos veiklos grupių nariams, savivaldos organizacijų specialistams, jauniesiems ūkininkams ir kitiems kaimo plėtros dalyviams.
Plačiau