Naujienos / Turizmo informacija

Atraskim Rietavą iš naujo

Atraskim Rietavą iš naujo.

Kadangi nuo trečiadienio įsigalioja griežtesni suvaržymai dėl COVID 19 situacijos, išeiti pasivaikščioti į parką ar pažintinį taką yra galima. Apribojimus visi puikiai žinome: Išeiti pasivaikščioti galima vienam, su savo šeimos/namų ūkio nariais arba su vienu asmeniu, su kuriuo kartu negyvenama.  Žinoma su kaukėmis ir laikydamiesi atstumo“.

Norime priminti ir pasidalinti informaciją apie Rietavo ir jo apylinkėse egzistuojančius gamtos objektus, kur saugiai galima pakvėpuoti grynu oru, sveikatintis, pasivaikščioti po Rietavo savivaldybės unikalius gamtos objektus. 

Tad siūlome Rietavo krašto žmonėms:

  • aplankyti ir pasivaikščioti  po vieną didžiausių parkų Lietuvoje (60 ha) - Rietavo dvaro sodybos kompleksą, kuriame pamatysite pereinamojo iš klasicizmo į istorizmą laikotarpio architektūros ansamblį, vis gražėjantį parką.
  • Lopaičių piliakalnį ir istorinį-mitologinį kompleksą, kuris yra Tverų seniūnijoje, Lopaičių km. Tai viena mistiškiausių vietų Lietuvoje, kurį sudaro: piliakalnis, spėjama senovės žemaičių šventvietė, mitologiniai akmenys, šaltinis, kiti archeologiniai bei geologiniai dariniai.
  • Taip pat Aukštojo tyro telmologinis draustinį. Pelkę apžiūrėti galima iš apžvalgos bokštelio, esančio aukštapelkės šiaurės rytiniame pakraštyje. Šalia šio bokšto, į pelkę įsiterpusiame pusiasalyje, yra Pauškių piliakalnis, iš trijų pusių apsuptas pelkynų.
  • Taip pat siūlome nepamiršti Ruškio landšaftinio kraštovaizdžio draustinio, kuris įkurtas 1974 metais, siekiant išsaugoti vertingą pietvakarinio Žemaičių aukštumų šlaito geomorfologinį kompleksą. Draustinio plotas yra 294 ha. Įrengta poilsiavietė, prie ežero auga ąžuolas, kurį tveriškiai pasodino 1930 metais, minint Vytauto Didžiojo mirties penki šimtąsias metines.

Jei turite kokių ypatingų gamtos vietų, pasidalinkime jomis ir pasigrožėkime  Rietavo apylinkėse darytomis nuotraukomis bent šiek tiek praskaidrinant pilką kasdienybę dėl susidariusios Covid-19  situacijos.

Sekite svetainės www.rietavovic.lt naujienas, nes ten rasite visą aktualią informaciją susietą su Covid-19 situacijos įtaką verslui, projektams bei turizmui.

Ankstesnės naujienos

Edukacinė - pažintinė kelionė po Rietavo savivaldybės Medingėnų apylinkes 2020-07-17 / Turizmo informacija Edukacinė - pažintinė kelionė po Rietavo savivaldybės Medingėnų apylinkes
2020 m. liepos mėn. 10 d. Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejus ir knygos apie Rietavo kraštą „Pietų Ceklis“ autoriai Junona ir Vytenis Almonaičiai organizavo edukacinę - pažintinę kelionę į Medingėnų apylinkes. Ši išvyka Lietuvos muziejų kelio 2020 „Lietuvos kraštovaizdžiai: kalnų ir kalvų kultūriniai reginiai“ renginio dalis. Edukacinėje - pažintinėje išvykoje dalyvavo 20 keliautojų, norinčių susipažinti su istoriniu Medingėnų krašto palikimu.
Plačiau
Kelionių organizatoriams leista už neįvykusią kelionę pinigus grąžinti per 6 mėnesius 2020-04-09 / Turizmo informacija Kelionių organizatoriams leista už neįvykusią kelionę pinigus grąžinti per 6 mėnesius

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė Turizmo įstatymo ir Civilinio kodekso pataisas (projektai Nr. XIIIP-4694(2), Nr. XIIIP-4693(2), kurios leis kelionių organizatoriams už neįvykusią turistinę kelionę pinigus turistams grąžinti ne vėliau kaip per 6 mėnesius (iki šiol buvo taikomas 14 dienų terminas). Ši nuostata galios turistams tuo atveju, jei jie nepasirinks įstatyme įtvirtintų kelionių kuponų.

Plačiau
Miestas, į kurį pažiūrėti „neužpučiamos šviesos stebuklo“ žmonės plūdo iš visos Žemaitijos 2019-07-16 / Turizmo informacija Miestas, į kurį pažiūrėti „neužpučiamos šviesos stebuklo“ žmonės plūdo iš visos Žemaitijos
Šimtamečiais klevais ir liepomis apsuptame parke stovėjo didingi rūmai – buvusio kunigaikščio Oginskio rezidencija. Per daugelį metų dvarvietėje pasikeitė kelios Oginskių kartos. Čia gyveno aristokratų tėvai, seneliai, proseneliai. Vieta pritraukdavo Lietuvos ir Lenkijos didikus, Sankt Peterburgo aukštuomenę. Paskutinis Oginskis buvo turtingiausias žmogus visoje Lietuvoje.
Plačiau