Naujienos / Turizmo informacija

Karantinas pratęsiamas iki gruodžio 17 d., tačiau leidžiamas muziejų lankymas

Atsižvelgdama į nepalankią koronaviruso (COVID-19) epidemiologinę situaciją Lietuvoje ir pasaulyje, Vyriausybė trečiadienį nusprendė pratęsti šalyje galiojantį karantiną iki gruodžio 17 d. Ministrų kabinetas taip pat pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui nuo 2020 m. gruodžio 10 d. leisti muziejų ir galerijų lankymą ne didesnėmis nei 2 žmonių grupėmis. Taip pat bus leidžiamos ekskursijos, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus šeimos narius.
Muziejai ir galerijos turės užtikrinti ne mažesnį kaip 10 kvadratinių metrų plotą vienam lankytojui ir bent 2 metrų atstumo išlaikymą tarp pavienių lankytojų arba jų grupių.
Sprendimas pratęsti lapkričio 7 d. įvestą karantiną priimtas šalyje toliau augant sergamumui COVID-19 liga. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, sergamumas Lietuvoje šiuo metu siekia 804,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų.
Toliau auga ir mirčių nuo COVID-19 ligos skaičius. Lapkričio 25 d. duomenimis, nuo šios ligos Lietuvoje jau mirė 432 žmonės.
Ministerija ragina gyventojus elgtis atsakingai, taisyklingai dėvėti veido apsaugos priemones, vengti susibūrimų ir laikytis kitų privalomų karantino sąlygų bei ribojimų.

Ankstesnės naujienos

Edukacinė - pažintinė kelionė po Rietavo savivaldybės Medingėnų apylinkes 2020-07-17 / Turizmo informacija Edukacinė - pažintinė kelionė po Rietavo savivaldybės Medingėnų apylinkes
2020 m. liepos mėn. 10 d. Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejus ir knygos apie Rietavo kraštą „Pietų Ceklis“ autoriai Junona ir Vytenis Almonaičiai organizavo edukacinę - pažintinę kelionę į Medingėnų apylinkes. Ši išvyka Lietuvos muziejų kelio 2020 „Lietuvos kraštovaizdžiai: kalnų ir kalvų kultūriniai reginiai“ renginio dalis. Edukacinėje - pažintinėje išvykoje dalyvavo 20 keliautojų, norinčių susipažinti su istoriniu Medingėnų krašto palikimu.
Plačiau
Kelionių organizatoriams leista už neįvykusią kelionę pinigus grąžinti per 6 mėnesius 2020-04-09 / Turizmo informacija Kelionių organizatoriams leista už neįvykusią kelionę pinigus grąžinti per 6 mėnesius

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė Turizmo įstatymo ir Civilinio kodekso pataisas (projektai Nr. XIIIP-4694(2), Nr. XIIIP-4693(2), kurios leis kelionių organizatoriams už neįvykusią turistinę kelionę pinigus turistams grąžinti ne vėliau kaip per 6 mėnesius (iki šiol buvo taikomas 14 dienų terminas). Ši nuostata galios turistams tuo atveju, jei jie nepasirinks įstatyme įtvirtintų kelionių kuponų.

Plačiau
Miestas, į kurį pažiūrėti „neužpučiamos šviesos stebuklo“ žmonės plūdo iš visos Žemaitijos 2019-07-16 / Turizmo informacija Miestas, į kurį pažiūrėti „neužpučiamos šviesos stebuklo“ žmonės plūdo iš visos Žemaitijos
Šimtamečiais klevais ir liepomis apsuptame parke stovėjo didingi rūmai – buvusio kunigaikščio Oginskio rezidencija. Per daugelį metų dvarvietėje pasikeitė kelios Oginskių kartos. Čia gyveno aristokratų tėvai, seneliai, proseneliai. Vieta pritraukdavo Lietuvos ir Lenkijos didikus, Sankt Peterburgo aukštuomenę. Paskutinis Oginskis buvo turtingiausias žmogus visoje Lietuvoje.
Plačiau
Iššūkis – „Surink Lietuvą“ 2018-07-11 / Turizmo informacija Iššūkis – „Surink Lietuvą“
Mėgsti keliauti ir ieškai naujų iššūkių? Jei taip, turim tau bei tavo draugams puikią idėją! Liepos 12 d. startuoja projektas, sujungęs visas 60 savivaldybių, „Surink Lietuvą”, kurio esmė Lietuvos šimtmečio proga, paskatinti žmones ne tik keliauti po savo kraštą, tačiau ir pažinti kiekvieną jo lopinėlį. Koks viso to tikslas? Ogi, kiekviename aplankytame krašte gausi puikią galimybę įsigyti to krašto formos magnetuką, surinkus visas 60 dalių - sujungti jas į vieną visumą - Lietuvos žemėlapį!
Plačiau