Naujienos / Turizmo informacija

Dėl ekskursijų organizavimo būtinų sąlygų

 Šiuo metu nėra reglamentuotos vykstančiųjų į ekskursijas  asmenų vežimo sąlygos, išskyrus ekskursijų organizavimo sąlygos ( https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/31085294ba6e11eb91e294a1358e77e9).

 Atsižvelgiant į tai, kad leidžiama ekskursijoje dalyvauti iki 25 asmenų užtikrinant jų išankstinį registravimą, logiškai  transporto priemonėje taip pat galimas tokio asmenų skaičiaus vežimas.

Taip pat norėtume atkreipti dėmesį, kad Vyriausybei pateiktas Nutarimo Nr. 1226 pakeitimo projektas, kuriame pakeista keliavimo transportu formuluotė "Nustatyti, kad keliavimas miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto maršrutais, taip pat specialiaisiais ir užsakomaisiais reisais vykdomas užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas".

Jei tokia formuoluotė bus patvirtinta, bus parengtas atitinkamas OV sprendimas, nustatantis keliavimo transportu būtinas sąlygas.

Šaltinis: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/31085294ba6e11eb91e294a1358e77e9

 

Ankstesnės naujienos

Specialiai šašlykų fanams sukurtas žemėlapis "Į kelią su iešmais" 2021-05-12 / Turizmo informacija Specialiai šašlykų fanams sukurtas žemėlapis "Į kelią su iešmais"
 
Prasidedančio grilinimo sezono proga, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ kartu su turizmo informacijos centrais skelbia specialų iškylų vietų su laužavietėmis ar kepsninių nuoma žemėlapį. Jame - idėjos sukti iešmus ypatingose bei netradicinėse vietose: ant vandens, levandų ūkyje, botanikos sode, dvaro parke, saloje ar net šalia buvusios slėptuvės bunkeryje.
 
Plačiau