Naujienos / Verslo informacija

Dėl krizės padidino gamybą

Šiuo metu bankrutuojant smulkiosioms medienos perdirbimo įmonėms, Rietavo savivaldybėje, Giliogirio kaime esanti „R. Židickio įmonė“ šiemet gerokai padidino gamybos apimtis.

Daugiausia įmonė gamina medinius padėklus ir specialias dėžes tarai. Pagrindinis produkcijos užsakovas – viena Norvegijos bendrovė, anksčiau dirbusi su dešimčia padėklų gamintojų Vakarų Lietuvoje, tačiau dėl Europoje smukusio vartojimo sutartis pratęsė tik su trimis gamintojais, kuriems padidino užsakymų apimtis. Pernai per mėnesį pagaminusi apie 8500 padėklų, šiemet įmonė per mėnesį jų pagamina apie 12000.

Įmonės savininkas Romas Židickis sako, kad padėklų savikaina yra gana aukšta, o pardavimo kainos šiemet smuko. Europoje padėklus atpigino ir kinų produkcija. Norvegijos bendrovė taip pat sumažino kainas, tad įmonei teko didinti gamybos kiekius ir mažinti padėklų kainas. Apyvartą padėklų gamintoja šiemet planuoja padidinti 50%.

Apie 80% produkcijos norvegams tiekianti įmonė likusią dalį parduoda Didžiosios Britanijos ir Rusijos įmonėms. Kaip teigia Romas Židickas Lietuvos rinkai tokia produkcija nėra labai reikalinga, o ir konkurencija tarp čia esančių padėklų gamintojų didžiulė.

Įmonės savininkas atskleidė planus apie naujų produktų gamybą, tačiau padėklai ir toliau išliks pagrindine įmonės produkcija.

Verslo žinių informacija,

2008 09 08

Ankstesnės naujienos