Naujienos / Verslo informacija

Verslo įmonėms palengvintas įsiskolinimų "Sodrai" mokėjimas

Lietuvos Respublikos Vyriausybė šiandien pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktam siūlymui, kuriuo siekiama padėti verslui atlaikyti sunkmetį palengvinant įsiskolinimo „Sodros“ biudžetui mokėjimą.

LRV nutarimo, kuriuo tikslinamos Valstybinio socialinio draudimo biudžeto sudarymo ir vykdymo taisyklės, projektas parengtas įvertinus nuolat besikreipiančių verslo subjektų pageidavimus palengvinti socialinio draudimo įmokų įsiskolinimo „Sodros“ biudžetui mokėjimą. Iki šiol kreiptis dėl įmokų įsiskolinimo sumokėjimo atidėjimo buvo galima tuo atveju, jei prieš tai draudėjas tris paskutinius mėnesius sumokėjo ne mažesnes už vidutines šių 3 mėnesių apskaičiuotas socialinio draudimo įmokas ir kai draudėjo finansiniai įsipareigojimai yra mažesni už jo turtą. Dabar paliktas tik reikalavimas dėl turto. Taip pat nustatoma, kad valstybinio socialinio draudimo įmokos, delspinigiai ir baudos priverstinai išieškoti pradedamos praėjus 5 dienoms nuo teisės į išieškojimą atsiradimo dienos (anksčiau toks laikotarpis nebuvo numatytas).

Nutarimas įsigalios nuo jo paskelbimo „Valstybės žiniose“.

Informacija paskelbta 2009-03-18 Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos internetinėje svetainėje

http://www.socmin.lt/index.php?-918187684

Ankstesnės naujienos