Naujienos / Verslo informacija

Naujos pagalbos verslui priemonės COVID-19 iššūkiams įveikti: pasitark su ekspertais

Susidarius ypatingai situacijai Lietuvoje ir karantino laikotarpiu verslui susidūrus su finansiniais iššūkiais, valstybė parengė pagalbos priemonių paketą patiriamiems nuostoliams sušvelninti.

2021 m. sausio mėn. 27 d. nuo 10.00 val. vyks seminaras (internetu, „Versli Lietuva” „Facebook“ paskyroje), kurio metu bus pristatytos naujos verslui skirtos finansavimo priemonės. Seminaro pranešėjai papasakos, ką reikia žinoti, norint kreiptis dėl naujų finansinių priemonių verslui – paskolų ir subsidijų.

Pokalbyje dalyvaus:

  • Vincas Jurgutis, Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų viceministras;
  • Rasa Virvilienė, VMI Teisės departamento direktorė;
  • Sigita Rutkauskaitė, INVEGA Vyresnioji projektų vadovė;
  • Giedrė Indriulienė, LVPA Verslo produktyvumo projektų skyriaus vyriausioji projektų vadovė.

Pokalbį moderuos: Inga Juozapavičienė, „Verslios Lietuvos“ Verslumo departamento vadovė.

Kviečiame verslo atstovus būti aktyviais ir užduoti aktualius klausimus iš anksto (šio „Facebook“ renginio diskusijoje) arba tiesioginės transliacijos metu.

Informacijos šaltinis - http://bit.ly/3okqKum

Ankstesnės naujienos

Armonaitė apie pagalbą verslui paraiskas bus galima pildyti nuo treciadienio 2021-01-19 / Verslo informacija Armonaitė apie pagalbą verslui paraiskas bus galima pildyti nuo treciadienio
Armonaitė – apie pagalbą verslui: paraiškas bus galima pildyti nuo trečiadienio piktnaudžiaujantiems gali tekti grąžinti subsidiją. Pirmajam pagalbos verslui paketui paraiškas verslas teikti galės nuo trečiadienio, – pirmadienį Delfi laidoje „Piniginiai reikalai“ sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Ji teigė, kad subsidijomis galės pasinaudoti tūkstančiai įmonių, o lengvatinėmis paskolomis – apie 400-500 įmonių.
Plačiau
Subsidijos prastovų metu nuo sausio 1-osios keičiasi 2021-01-11 / Verslo informacija Subsidijos prastovų metu nuo sausio 1-osios keičiasi
Seimas priėmė Užimtumo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIVP-122(2), pagal kurias nuo 2021 metų pusantro karto didės subsidijos prastovų metu, o darbdaviams neliks pareigos prie darbuotojo atlyginimo prisidėti savo lėšomis. Tokiu būdu siekiama smarkiau padėti verslui ir gyventojams, susidūrusiems su neigiamu Covid-19 plitimo poveikiu dėl Vyriausybės paskelbtos ekstremaliosios situacijos ir karantino.
Plačiau