Naujienos / Verslo informacija

Parama ir kompensacijos verslui

Parama ir kompensacijos verslui: pasinaudokite projektu, suteikiančiu finansinę paramą MVĮ, kuriančioms ir norinčioms apsaugoti savo intelektinę nuosavybę

Europos Komisijos (EK) ir Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnybos (ESINT) 2021 m. vykdo projektą, kuris skirtas kompensuoti dalį patirtų intelektinės nuosavybės (IN) apsaugos išlaidų. Pasinaudoję projektu, galite susigrąžinti:

  • 50 proc. prekių ženklų ar dizaino registracijos mokesčio ir/arba
  • 75 proc. intelektinės nuosavybės (IN) išankstinio vertinimo (IPScan) paslaugos mokesčio.

Prašymus kompensacijai skirti galima teikti per vieną iš 5 etapų. Antrasis etapas prašymams teikti prasidėjo kovo 1 d. ir tęsis iki kovo 31 d.
Kodėl intelektinė nuosavybė svarbi MVĮ? IN gali būti jūsų įrankis konkuruojant rinkoje ir pritraukiant vartotojus. Nors IN kūrimas galbūt nėra pradinis jūsų verslo tikslas, tačiau iš esmės kiekvienas verslas, kurdamas prekes ar paslaugas, savo verslo procesuose sukuria daugiau ar mažiau IN objektų. MVĮ, teikiančios paraiškas išradimams patentuoti, registruojančios prekių ženklus ar dizainą, turi ženkliai didesnes galimybes augti nei MVĮ, kurios to nedaro. Atlikti tyrimai rodo, kad įmonės, turinčios įvairių IN teisių rinkinį, turi 33 procentais didesnę tikimybę augti. MVĮ galimybės efektyviai išnaudoti savo IN teises ir taip skatinti didesnį augimą labai priklauso nuo IN objektų valdymo bei apsaugos strategijos.

Kviečiame aktyviai naudotis projektu ir apsvarstyti, galbūt jūsų verslui verta registruoti prekių ženklą ar dizainą arba gauti išsamią, IN ekspertų parengtą, jūsų turimų IN objektų analizę ir jiems siūlomą apsaugą.
Dėl papildomos informacijos ar kilus klausimams, galite kreiptis tiesiogiai į ESINT – smefund@euipo.europa.eu  arba į Valstybinį patentų biurą – mviprojektas@vpb.gov.lt
Plačiau apie projektą: https://bit.ly/3rhiOwe. ​

Ankstesnės naujienos

Patvirtintas 2021 m. mokymų - seminarų verslui planas 2021-03-15 / Verslo informacija Patvirtintas 2021 m. mokymų - seminarų verslui planas

Skatindama verslo savireguliaciją ir galimų pažeidimų prevenciją, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) kviečia esamus ir būsimus verslininkus dalyvauti nemokamuose nuotoliniuose mokymuose vartotojų teisių apsaugos, reklamos, nesąžiningos komercinės veiklos, ne maisto produktų rinkos priežiūros ir turizmo paslaugų teikėjų priežiūros klausimais.

Plačiau
VMI: leidžiami atskaitymai – karantino dėl COVID-19 metu įmonių išlaidos dėl darbuotojų pavėžėjimo ar nuotolinės darbo vietos įrengimo 2021-02-02 / Verslo informacija VMI: leidžiami atskaitymai – karantino dėl COVID-19 metu įmonių išlaidos dėl darbuotojų pavėžėjimo ar nuotolinės darbo vietos įrengimo
2021 m. vasario mėn. 01 d., Klaipėda. Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI) primena, kad karantino dėl COVID-19 metu, įmonės patirtos išlaidos dėl darbuotojų, negalinčių dirbti iš namų, vykimui į darbą ar parvykimui iš darbo, maitinimui gali būti priskirtos įmonės leidžiamiems atskaitymams kaip būtinosios darbo saugos ir darbuotojų apsaugos išlaidos.
Plačiau