Naujienos

Beieškant žaliųjų sprendimų

2017 m. spalio 25 d. Rietavo savivaldybės administracija ir Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras organizavo susitikimą, kurio tikslas buvo aptarti galimus veiksmus rengiant ir įgyvendinant CO2 mažinimo logistikoje koncepciją ir aptarti kaip galima būtų optimizuoti prekių gabenimą Rietave, ypač pristatant jas viešojo sektoriaus įstaigoms Rietavo mieste.

Buvo sukviesti Rietavo įmonių, viešojo sektoriaus organizacijų atstovai, ūkininkai, piliečiai. Susitikimą pradėjo Rietavo turizmo ir verslo informacijos centro (Toliau – Rietavo TVIC) direktorė Laima Dockevičienė aptardama pasaulines „žaliąsias“ tendencijas, kurias ateities perspektyvose galėtume pritaikyti Rietave. Rietavo (TVIC) direktorė teigia, kad turime mąstyti globaliai, o veikti lokaliai. Atsižvelgti į vietos gamintojus, bendruomenę. Projektų administratorė Rasa Baliulevičienė pristatė projekto koncepciją, partnerius, planuojamas veiklas (LCL projekas). Rietavo savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Dičiūnas kalbėjo apie Rietavo savivaldybės perspektyvas ir teigia, kad Rietavas negali likti užribyje, turime parodyti sau ir kaimynams, kad nesame abejingi globaliems sprendimams. Projekto metu bus vystoma strategija, kurios metu įgyvendinsim pilotinį projektą. Taip pat yra galimybių ateityje finansuoti strategiją. Rietavo savivaldybės direktorius teigia, kad strategija galėtų būti ambicingesnė. Susitikimo metu diskutuojant visiems dalyviams išryškėjo tokie aspektai: 1) Logistikos konsolidavimas viešajam sektoriui, kad prekės pasiektų įstaigas pvz. elektromobiliais. 2) Įtraukti vietos produktų tiekėjus į vietinę rinką. Užtikrinant kokybiškus produktus bei sutrumpinant vežimo kelią. Suteikti galimybę pateikti savo produkciją viešoms įstaigoms. 3) Krovimo stotelės – energijos taškai. Rengiant strategiją bus skatinama aktyviai įsitraukti Rietavo organizacijas, bendruomenę.

Projektas CO2 mažinimas logistikoje (LCL – Low Carbon Logistic) finansuojamas Baltijos jūros pietų regiono (South Baltic) tarpvalstybinio bendradarbiavimo INTERREG programos, LR Vidaus reikalų ministerijos bei projekto partnerių lėšomis.

 

Ankstesnės naujienos

Ar prie trijų regionų prisijungs ketvirtas? 2017-09-12 Ar prie trijų regionų prisijungs ketvirtas?
''Trijų regionų – Telšių, Tauragės ir Klaipėdos – savivaldybių merai Rietave aptarė regioninės politikos formavimą po 2020 metų. Pasitarimą pradėjęs Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis papasakojo apie Rietavo istoriją, iki šių dienų išlikusias ir puoselėjamas kunigaikščių  Oginskių laikų tradicijas ir ateities planus. Kad kolegos šio susitikimo nepamirštų, visi gavo po knygą „Polonezų kelias“. ''
Plačiau
Tarptautinis bendruomenių festivalis „Palanga InterComm 2017“ 2017-09-08 Tarptautinis bendruomenių festivalis „Palanga InterComm 2017“

2017 m. rugsėjo 29-spalio 1 d. Palangoje įvyks trečiasis tarptautinis bendruomenių festivalis „Palanga InterComm 2017“.

Tarptautinis bendruomenių festivalis kiekvienais metais suvienija bendruomenių atstovus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Gruzijos, Rusijos. Kviečiame bendruomenes aktyviai registruotis ir dalyvauti jau trečiajame tarptautiniame bendruomenių festivalyje “Palanga InterComm 2017”.

Plačiau
Lietuvos kaimo parlamentas III sesija 2017-08-29 Lietuvos kaimo parlamentas III sesija
Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga ir Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga 2017 m. rugsėjo 22-23 d. Ukmergės rajone, Taujėnų dvare organizuoja Lietuvos kaimo parlamento III sesiją.
Plačiau
Galimybė kelti savo kvalifikaciją ir virėjui, ir statybininkui 2017-08-22 Galimybė kelti savo kvalifikaciją ir virėjui, ir statybininkui
Kiekvienas konkurencingas verslas privalo nuolatos tobulėti ir investuoti į savo darbuotojų mokymą. Naujai įgytos kompetencijos skatina ne tik darbuotojų motyvaciją, bet ir verslo plėtrą. Tad VšĮ „Versli Lietuva“ kartu su LR Ūkio ministerija bei INVEGA suteikia galimybę įmonėms kompensuoti dalį įmokos už gautus mokymus.
Plačiau