Naujienos

Kartu su Jumis jau 20 metų

Šiais metais VšĮ Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC) švenčia ypatingą 20-ųjų veiklos metų jubiliejų. Per dvidešimt metų TVIC iškilo kaip neatsiejama Rietavo regiono turizmo ir verslo dalis, įgyvendindama savo pagrindinius tikslus ir uždavinius bei pritraukdama tarptautinių projektų investicijas bei patirtį.

Tikslai, kurie pakeitė regioną

Nuo aktyvios veiklos pradžios 2023 m. TVIC tikslas buvo skatinti verslo kūrimąsi ir efektyvų jo augimą, didinti turizmo srautus bei sektoriaus apimtis Rietavo savivaldybės teritorijoje. Centro darbuotojai nuolat teikė verslo ir turizmo informaciją, konsultacijas ir techninę pagalbą pradedantiesiems bei jau veikiantiems smulkaus ir vidutinio verslo subjektams. Siekiai apėmė ir veiklą, kuri padėjo didinti verslo subjektų konkurencingumą ir inovacijų integravimo galimybes.

Investicijos, darbo vietos ir inovacijos

Per šiuos nepaprastus 20 metų, TVIC veiklą lydėjo reikšmingi rezultatai. Dėka centro pastangų, Rietavo regione buvo pritraukta per 10 mln. eurų į turizmą, verslą ir infrastruktūrą įskaitant ir bendruomenines veiklas. Tai leido sukurti naujų darbo vietų ir paskatino ekonominį augimą. Nuo veiklos pradžios, vienas iš TVIC uždavinių buvo skatinti naujų verslų ir turizmo objektų kūrimą savivaldybės teritorijoje, o ši veikla tebevykdoma ir šiandien.

Mokymai, paslaugos ir ekspertizė

Šiais metais naudodajantis moderniomis elektroninės rinkodaros priemonėmis TVIC turėjo galimybę pagerinti turizmo objektų aktualumą. Glaudus bendradarbiavimas su žiniasklaidos priemonėmis, regionui suteikė žinomumo, vietos verslui padidino pardavimų apimtis, urizmo objektams ir renginių organizatoriaus – lankytojų srautus. 

TVIC kuria turizmo plėtros programas, rinkodarines, viešinimo bei informacinės sklaidos strategijas, padeda organizuoti renginius, konferencijas. Komanda yra pasiruošusi padėti tiek turistams ieškantiems informacijos, tiek verslininkams, planuojantiems ar jau vykdantiems veiklą ir ieškantiems plėtros galimybių.

Bendradarbiavimas ir partnerystė 

TVIC gali pasigirti plačiu ekspertų ir partnerių tinklu, kuris auga ir plečiasi kasmet. Bendradarbiaudamas su šiais partneriais, siekia kurti patrauklias paslaugas ir stiprinti regioninę ekosistemą. 

Centras džiaugiasi aktyviais tarptautiniais ryšiais ir tuo, kad gali dalyvauti ir vadovauti tarptautinių projektų iniciatyvoms. Nemažiau svarbiais TVIC laiko ir vietos partnerius, be kurių dirbti būtų dvigubai sunkiau, o rezultatai pasiekiami dvigubai lėčiau.

Rietavas pristatomas pasauliui

Per pastaruosius 20 metų TVIC ne tik padėjo pritraukti investicijas ir kurti darbo vietas, bet ir padidino Rietavo savivaldybės žinomumą Lietuvoje ir už jos ribų.

Tikime, kad bendradarbiausime dar nevieną dešimtį metų.  

Su šilčiausiais linkėjimai praleisti jaukiai Kalėdines šventes, o pailsėjus su idėjų ir jėgų kaupu kibti į naujus darbus!

Su šventėmis!

 

Rietavo TVIC komanda

Ankstesnės naujienos

Skautai atnešė Betliejaus Taikos liepsną 2023-12-19 Skautai atnešė Betliejaus Taikos liepsną
„Šiandien gyvename karų laikais, ir visi privalome melsti taikos. Tačiau, – turime pradėti nuo šio klausimo: „Kas šiandien dedasi mano širdyje? Ar ji rami?“ Jei mūsų širdis nerami, tai prieš pradėdamas kalbėti apie taiką, susigrąžinkime ramybę į savo širdį“...
Plačiau
Tautinio paveldo konferencijoje „Tautinio paveldo produktų apsauga, kūrimas, realizavimas ir populiarinimas“ 2023-11-27 Tautinio paveldo konferencijoje „Tautinio paveldo produktų apsauga, kūrimas, realizavimas ir populiarinimas“
Sėkmingiausiai dirbančių tradicinių amatininkų ir amatų centro iškilmingas apdovanojimas jau gruodžio 1 d.  metinėje tautinio paveldo konferencijoje „Tautinio paveldo produktų apsauga, kūrimas, realizavimas ir populiarinimas“. Šiais metais renginys vyks  greta Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centro esančiame Kultūros centre, adresu: Ventos g. 11A, Kuršėnai, Šiaulių r. 
Plačiau
Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis 2023-11-20 Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis
Bendradarbiavimas tarp verslo centrų yra esminis veiksnys, kuris skatina inovacijas, tvarumą ir ekonominį augimą. Ši glaudi partnerystė yra ne tik įrankis, padedantis organizacijoms veiksmingiau išnaudoti savo resursus, bet ir galimybė kurti aplinką, kurioje įvairių sektorių įmonės gali dalintis žiniomis, gerinti savo veiklą ir prisidėti prie regioninio ar net tarptautinio verslo klimato plėtros.
Plačiau