Naujienos

Projekto T.A.B. veiklos įsibėgėja

Piliečių dialogas (Citizen dialogue) partneriai Italijoje BEPART pristatė Milane jau integruotus meno projektus per istorines asmenybes, pasitelkiant Leonardo da Vinči eskizus per papildytos realybės įrankius. Pademonstravo kaip menas gali suburti ir įtraukti vietos bendruomenės narius ir kurti jos identitetą.

Po vizito Dergano atvirame jaunimo centre bei bendradarbystės centre Talent garden Milane, Italijoje. Eleonora Ballerini (Talent Garden): "Bendradarbystės centras nėra apie erdvę, gražias kėdes ar tobulą pastato dizainą, tai yra apie žmones ir jų gebėjimus, gebėjimus jungti, suburti ir išlaikyti".

Marie Bjorck (Pagrindinis projekto vadovas Blue Science Park): "Bendrdarbystės erdvėms plėtoti svarbus yra lyderis ir jo platus matymas. Mokėjimas vienu metu koordinuoti daug įvairialypių veiklų. Girdėti ir matyti, kada reikia prie dviejų pridėti du, kada pasukti ar pakelti. Svarbus yra fasilitavimas ir jo kokybė". 

"Esmė yra ne pats menas, o žinutė, kurią jis neša. Tai identiteto klausimas. Bendruomenei svarbu žinoti, kad jie prie to prisilietė ir prisidėjo", - apie projekto kaip bendruomenės identiteto svarbą, kuomet naudojant menines priemones asociacija L’amico Charly subūrė jaunus žmones bendrai veiklai po atviro jaunimo centro stogu, kalbėjo Giovanni Franchina (BEPART).

Laima Dockevičienė (Rietavo TVIC): "Tai pavyždžiai, kaip veikia bendrdarbystės/ bendrakūrystės centrai bei koncepcija “atvira erdvė” (open space). Jie siūlo unikalų kūrybinių bendradarbiavimo miestelių, švietimo įstaigų, kūrybinių, technologijų laboratorijų ir pramonės renginių derinį, skirtą talentams jungtis. Tokių centrų misija – kurti gyvybingus, tarptautiniu lygiu susietus miestelius, kurie skatintų skaitmenines inovacijomis paremtas technologijų bendruomenes". 

Vizitas Politechnikos institute Politecnico di Milano atskleidė, kaip svarbu įtraukti į procesus kūrėjus, mokslininkus bei verslą, kuriant, testuojant ir prototipuojant naujausias tecnologijas, generuojant aukštesnę pridėtinę vertę regionui.

Daugiau apie projektą >> http://www.rietavovic.lt/projektai/projektas-tab-innovation-hubs-for-tech-art-and-business-technologiju-meno-ir-verslo-inovaciju-centrai/id-33

Ankstesnės naujienos

Ūkininkams apie BIOSOL Farm projektą 2024-02-21 Ūkininkams apie BIOSOL Farm projektą
Praėjusią savaitę Centro direktorė Laima Dockevičienė dalyvavo Rietavo ūkininkų sąjungos susirinkime, kur pristatė BIOSOL Farm projektą bei su juo susijusias veiklas. Kvietė ūkininkus net tik pasidalyti mintimis apie atsinaujinančios energijos sistemas ir jų integraciją ūkiuose, bet ir prisijungti prie pačio projekto. 
Plačiau
Pasitarimas dėl regiono funkcinės zonos 2024-02-15 Pasitarimas dėl regiono funkcinės zonos
Vasario 14 d. Rietavo turizmo ir verslo informacijos centre vyko pasitarimas dėl regiono funkcinės zonos strategijos.

Visos Telšių regiono savivaldybės nutarė, kad prie savivaldybių funkcijos „Gyventojų bendrosios kultūros ugdymas ir etnokultūros puoselėjimas“ prisidės ir Telšių funkcinės zonos (FZ) strategija. 
Plačiau
​Kviečiame dalyvauti kūrybinėse dizaino sprinto dirbtuvėse Kanuose kovo 6-7 dienomis bei Karlskronoje balandžio mėn. (data derinama) 2024-02-02 ​Kviečiame dalyvauti kūrybinėse dizaino sprinto dirbtuvėse Kanuose kovo 6-7 dienomis bei Karlskronoje balandžio mėn. (data derinama)

Ar esate muzikos, kino ar naujų technologijų ekspertas? Norite tobulinti savo įgūdžius pasakojimo komponavimo ir kūrybinės produkcijos srityje, naudojant naujausias besivystančias technologijas? Domitės bendradarbiavimu su dinamiška kūrybiškų profesionalų komanda, kuriant naujus produktus ir sprendimus įkvėpimo greičiu?

Tuomet pasiruoškite prisijungti prie mūsų kūrybinių dizaino sprinto dirbtuvių Kanuose ir Karlskronoje, kur kursime istorijų patirtis, ištrinančias tradicinio pasakojimo ribas!

Plačiau
Aplankyta paroda „Adventur 2024“ 2024-01-28 Aplankyta paroda „Adventur 2024“
Lankėmės 11-oje tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur 2024“. „Paroda svarbi ne tik pristatyti savo produktus ir paslaugas. Tai nepakartojama erdvė - kontaktams ir bendradarbiavimui“, - sako Rietavo turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė.
Plačiau
Plečiam turizmo horizontus 2024-01-19 Plečiam turizmo horizontus
Galvojant apie turizmo paslaugų tobulinimą ir plėtrą toliau už Rietavo savivaldybės ribų, šiandien pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Žemaitijos turizmo informacijos centru. 
Plačiau