Naujienos

Mažos įmonės turi teisę nutraukti nenaudingas energijos tiekimo sutartis

Ar žinojote, kad namų ūkio vartotojai ir mažosios įmonės energijos tiekimo sutartį gali nutraukti be jokio sutarties nutraukimo mokesčio?

Lietuvos apeliacinis teismas neseniai priėmė labai svarbų sprendimą, kuriuo buvo atmestas daugiau nei 1 mln. Eur reikalavimas sumokėti sutarties nutraukimo mokestį.

Iki šiol tiek buitiniai vartotojai, tiek smulkusis verslas bijojo inicijuoti ekonomiškai nenaudingų elektros energijos pirkimo–pardavimo sutarčių nutraukimą ir pakeisti elektros tiekėją, nes elektros tiekėjai už sutarčių nutraukimą reikalauja sumokėti milžiniškus sutarties nutraukimo mokesčius.

Tiek paprasti vartotojai, tiek verslas (labai mažos įmonės ir mažos įmonės), turi teisę peržiūrėti sudarytas elektros energijos pirkimo–pardavimo sutartis ir įsivertinti ar nėra objektyvių kriterijų pasirinkti kitą elektros tiekėją, ir nemokėti jokio sutarties nutraukimo mokesčio. Net jeigu sutartyje yra įforminti sutarties nutraukimo mokesčiai.

Plačiau kviečiame skaityti čia.

Ankstesnės naujienos

Jaunų žmonių kompetencijų tobulinimas Lietuvoje ir Ispanijoje – „Sukurk savo ateitį“ 2024-05-13 Jaunų žmonių kompetencijų tobulinimas Lietuvoje ir Ispanijoje – „Sukurk savo ateitį“
Kviečiami 18–29 metų jaunuoliai, kurie nesimoko ir nedirba ir yra registruoti užimtumo tarnyboje, dalyvauti projekte JAUNŲ ŽMONIŲ KOMPETENCIJŲ TOBULINIMAS LIETUVOJE IR ISPANIJOJE – „SUKURK SAVO ATEITĮ“. Bedarbio statusas gali būti trumpesnis ar ilgesnis nei 12 mėn. (Kiekvieną situaciją nagrinėjame individualiai.) Atrinkti asmenys turės puikią galimybę pakeisti savo gyvenimą ir įgauti naujos patirties svetur.
Plačiau
Telšių regiono funkcinės zonos strategijos projektas 2024-04-17 Telšių regiono funkcinės zonos strategijos projektas
Jau 2022 m. pradžioje Telšių regiono plėtros tarybos kolegija nusprendė dėl bendros veiklos Telšių regiono funkcinėje zonoje (toliau FZ) ir sudarė darbo grupę Telšių regiono FZ strategijos projekto rengimui, darbo grupės vadove paskirdama Rietavo turizmo ir verslo informacijos centro direktorę Laimą Dockevičienę. Darbo grupė, kurią sudarė visų Telšių regiono savivaldybių atstovai, rengdama Telšių FZ strategiją rinkosi į pasitarimus, konsultavosi su Vidaus reikalų ministerijos ir Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertais, socialiniais partneriais. Funkcinės zonos formuojamos ir jų strategijos rengiamos ir įgyvendinamos, siekiant didinti funkcinių zonų infrastruktūros ir paslaugų tinklo efektyvumą, užtikrinti, kad šia infrastruktūra ir paslaugomis galėtų naudotis visi gyventojai, ir sudaryti sąlygas bendriems kelių savivaldybių veiksmams ir jungtiniams investiciniams projektams įgyvendinti.
Plačiau
Kviečiame ūkininkus prisijungti prie tarptautinio projekto BIOSOLFarm 2024-03-18 Kviečiame ūkininkus prisijungti prie tarptautinio projekto BIOSOLFarm

Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras įgyvendina projektą BIOSOL Farm. Kviečiame Rietavo savivaldybės ūkininkus, o taip pat ūkininkaujančius Telšių ir Tauragės regionuose prisijungti prie projekto. Tereikia prisegti informaciją apie ūkį (apačioje) ir išsiųsti el.paštu RvicDirektore@gmail.com. 

Projekto metu bus atrinktas ūkis, kuriame specialistai atliks stebėjimus, siekdami užfiksuoti atsinaujinančios energijos potencialą ūkyje bei šiam ūkiui pasiūlyti optimaliausius sprendimus.

Plačiau
Projekto T.A.B. veiklos įsibėgėja 2024-03-01 Projekto T.A.B. veiklos įsibėgėja

Piliečių dialogas (Citizen dialogue) partneriai Italijoje BEPART pristatė Milane jau integruotus meno projektus per istorines asmenybes, pasitelkiant Leonardo da Vinči eskizus per papildytos realybės įrankius. Pademonstravo kaip menas gali suburti ir įtraukti vietos bendruomenės narius ir kurti jos identitetą.

Po vizito Dergano atvirame jaunimo centre bei bendradarbystės centre Talent garden Milane, Italijoje. Eleonora Ballerini (Talent Garden): "Bendradarbystės centras nėra apie erdvę, gražias kėdes ar tobulą pastato dizainą, tai yra apie žmones ir jų gebėjimus, gebėjimus jungti, suburti ir išlaikyti".

Plačiau