Rietavo parkas: penkių pojūčių erdvė

01 June
  • Vieta: L. Ivinskio g. 4 (muziejaus kiemelyje), Rietavas
  • Pradžia: 2024-06-01
  • Laikas: 10:00

Informacija

Birželio 1 dieną, šeštadienį, Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejus septintą kartą kviečia istorinių parkų mylėtojus ir plačiąją visuomenę dalyvauti tarptautinio projekto Randez vous aux jardins renginyje „Rietavo parkas: penkių pojūčių erdvė“. Edukacinis susitikimas prasidės 10 val. muziejaus kiemelyje (L. Ivinskio g. 4). Iš čia svečius pakviesime turiningam pasivaikščiojimui „Rietavo parko sodininko maršruto“ takais.

Susipažinsime su praėjusį rudenį įrengtais azalijų ir rododendrų gėlynais, pasigrožėsime romantiškais Meilės kalnelio prieigų reginiais, pasimėgausime Keturių alėjų sankryžos gėlyne pražydusių bijūnų aromatu, lydimi paukščių čiulbėjimo, įspūdingomis kunigaikščių Oginskių promenadų alėjomis keliausime pasiklausyti šniokščiančių Jūros upės slenksčių.

Pasivaikščiojimo metu atkreipsime dėmesį į natūraliam žydėjimui išsaugotas nenušienautas parko pievų ir tvenkinių pakrančių erdves, supažindinsime su tolesniais
parko gaivinimo darbų sumanymais ir perspektyvomis. Atsisveikinant, kaip ir ankstesniais metais, buvusių oranžerijų terasoje vaišinsimės kvapnia parko vaistažolių arbata ir kitais gardumynais.

Renginio trukmė: 0 val. 00 min.
Darys atidaromos iki renginio likus: 0 val. 00 min.

Vaikai įleidžiami nemokamai: Ne
Leidžiama fotografuoti, filmuoti: Ne