Naujienos / Kvietimai

Žinios + inovacijos = ilgalaikis konkurencinis pranašumas. Tai tik mada ar šiandienos būtinybė?

Maloniai kviečiame Jus dalyvauti asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ organizuojamame seminare

Seminaras - žinios + inovacijos = ilgalaikis konkurencinis pranašumas. Tai tik mada ar šiandienos būtinybė?

Ar verta keistis, kurti arba ieškoti naujovių? Ar tai naudinga ir kaip tai daryti?

Kviečiame į susitikimą visus aktyvius žmones, kurie nori vykdyti inovacinę veiklą bei pasinaudoti inovacijų paramos paslaugomis. Kas yra inovacijų paramos paslaugų teikėjai ir kokios tai paslaugos? Kokia patirtis ir neatrastos galimybės yra šalia mūsų?

Apie tai ir dar daugiau - 2010 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienį, 15 – 16 val.

Renginio vieta: Rietavo verslo informacijos centras, Oginskių g. 8, Rietavas.

14.50-15.00 Dalyvių registracija
15.00-15.15 Bendradarbiavimo įgalinimas: kas gali padėti? Tomas Pranckevičius, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ projekto konsultantas
15.20-15.30 Pertraukėlė
15.30-15.45

Krizė ir inovacijos. Jurgis Damkus,VšĮ Lietuvos inovacijų centro atstovas šiaurės Lietuvoje

15.45-16.00

Inovacijos Europos miestuose: ar verta išradinėti dviratį? Rimantas Varanauskas, asociacijos „Jaunimo akademija“ viceprezidentas

Pasak inovacijų gurų M. Porterio, nei kapitalas, nei technologijos negali tapti ilgalaikio konkurencinio pranašumo pagrindu – varžovams nesunku visa tai nukopijuoti. Tuo tarpu įgytą sugebėjimą efektyviai kurti, rinkti, išsaugoti ir panaudoti žinias konkurentams imituoti nepalyginamai sunkiau.

Verslas, kuris nori vykdyti inovacinę veiklą, gali pasinaudoti inovacijų paramos paslaugomis. Būtent verslo paramos organizacijos gali padėti verslui vystyti kryptingą inovacijų politiką. Bet kas yra inovacijų paramos paslaugų teikėjai ir kokios tai paslaugos?

Renginių metu diskutuosime, dalinsimės naujomis idėjomis, bet ir pristatysime gerąją patirtį. Nagrinėjami pavyzdžiai kiekvienam iš Jūsų padės įsisavinti naujas žinias.

Jei esate iniciatyvūs, nebijote pokyčių, turite įdomių sumanymų ir idėjų, tuomet kviečiame apsilankyti seminaruose. Susitikimų metu aptarsime galimybes ir padėsime parengti idėjų įgyvendinimo gaires.

Norinčius dalyvauti seminare maloniai prašome registruotis el. paštu: verslas@rietavovic.lt, tel. 8 448 68202 arba rimas@savasratas.lt arba telefonu 8 65515556. Dalyvavimas renginiuose nemokamas.  

Papildoma informacija:

Tomas Pranckevičius, Žinių ekonomikos forumas, El. paštas: tomas@zef.lt, Tel. 8-67-520-855

Rimas Varanauskas, Inovacijų poligonas, El. paštas: rimas@savasratas.lt, Tel. 8-65-515-556

Ankstesnės naujienos

2010-08-26 / Kvietimai Partnerystės galimybės Baltarusijoje
Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas verslininkus bei suinteresuotus asmenis kviečia dalyvauti renginyje Baltarusijoje, kuris gali būti naudingas plečiant akiratį bei įgyjant patirties, naujų verslo partnerių inovacijų, aukštųjų technologijų ir technologijų perdavimo srityse.
Plačiau