Naujienos / Renginių rezultatai

Tradiciniai amatai ir jų panaudojimas kaimo vietovėse

2015 sausio 27 dieną 11.00 - 15.00 val. Rietavo verslo informacijos centre, Parko g. 5, vyko apvalaus stalo susitikimas tema „Tradiciniai amatai ir jų panaudojimas kaimo vietovėse“. Į susitikimą buvo kviečiami vietos gamintojai, amatininkai, šeimininkės, bendruomenės vadovai ir visi suinteresuoti asmenys.

Seminare dalyvavo 18 amatininkų, vietos gamintojų, kūrėjų, bendruomenių vadovų iš Girdvainių, Pelaičių, Vatušių, Kadagynų, Labardžių, Girėnų, Žadvainių, iš Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus, Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Rietavo viltis".

Susitikimą vedė ir apie tradicinius amatus bei tautinį paveldą pasakojo Sigita Grigaliūnienė, akredituota konsultantė, tradicinių amatų meistrė, edukacinių renginių organizatorė. Susitikimo metu buvo aptarti tautinį paveldą reglamentuojantys teisės aktai; tradicinių amatų klasifikatoriaus, kategorijų, ženklinimo ir atitikties kriterijų pristatymas; tradicinių renginių organizavimo ypatumai, gaminių simbolika, spalvinė gama, būdingumas kraštui. Seminaro dalyviai atsinešė savo gaminių pavyzdžių.

Seminaras baigėsi Sigutės Grigaliūnienės pamokėle, kaip pasigaminti Užgavėnių kaukes.

Susitikimas yra dalis projekto „Vietos produktų vertės didinimas Rietavo savivaldybėje“, projektą remia Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai ir Lietuvos valstybės biudžetas.

Ankstesnės naujienos

Rietavo Dovanynės 2014-12-18 / Renginių rezultatai Rietavo Dovanynės
Pietų Baltijos programos Projekto “BCP - Verslo ir kultūros partnerystė“ įgyvendintojai sumanė paskatinti verslo ir kultūros įmones, organizacijas ir pavienius verslininkus, kultūros ar meno veikėjus pasikeisti dovanomis ir taip užmegzti glaudesnius ryšius, geriau pažinti vieni kitus.
Plačiau
Projektas „GOING ABROAD“ keliauja į Rytus 2014-10-06 / Renginių rezultatai Projektas „GOING ABROAD“ keliauja į Rytus
Rugsėjo 25 – 27 dienomis Rietave viešėjo grupė svečių iš Moldovos ir Baltarusijos. Tai projekto „Keliaujame į užsienį – moterų socialinio ir ekonominio aktyvumo skatinimas ir tinklaveika tarp ES ir Rytų Europos“ partneriai iš Asociacijos „Ecou XXI“, iš Taraklijos, Pietų Moldovoje ir labdaros fondo „Mykolo Kleopo Oginskio palikimas“ iš Molodečno Baltarusijoje.
Plačiau