Naujienos / Renginių rezultatai

Jaunimo iniciatyvos

Balandžio 20 d. Rietavo verslo informacijos centre įvyko seminaras „Jaunimo iniciatyvos“. Seminarą vedė Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų ekonomistas kaimo plėtrai Donatas Saulėnas. Jis pristatė Europos Sąjungos programą „Veiklus jaunimas“ skirtą visiems 13 – 30 metų žmonėms iš Europos Sąjungos valstybių narių, taip pat valstybių, siekiančių narystės, EEE šalių, kaimyninių ES šalių partnerių, kitų valstybių. Ši programa suteikia jauniems žmonėms neformalaus ugdymosi galimybes ir finansines subsidijas jų inicijuotiems bei įgyvendinamiems projektams, skatina Europos šalių jaunimo bendradarbiavimą.

Lektorius pasakojo apie 1 veiksmo „Jaunimas Europai“ priemonę 1.2. Jaunimo iniciatyvos. Tai ilgalaikis projektas, kurio metu jauni žmonės tiesiogiai ir aktyviai dalyvauja veikloje, kurią jie patys sukūrė, suplanavo ir įgyvendina. Jauni žmonės, patys įgyvendindami iniciatyvas, gali įgyti darbo komandoje patirties, patobulinti veiklų planavimo ir organizavimo įgūdžių, taip pat įgyti patirties pasirinktoje srityje. Jaunimo iniciatyvos gali būti vietinės – vienos grupės parengtas ir vykdomas projektas savo šalyje arba tarptautinės – kelių šalių jaunimo grupių bendradarbiavimas.

Taip pat Donatas Saulėnas pasakojo apie Europos savanorių tarnybą – tarptautinės savanorystės projektus jauniems žmonėms, kuriais siekiama ugdyti jų pilietiškumą, solidarumo jausmą, skatinti kitų kultūrų pažinimą, stiprinti tarpusavio supratimą ir toleranciją. Lektorius pasidalijo savo patirtimi iš savanoriavimo Austrijoje, rodė nuotraukas, pasidalijo praktiniais patarimais. Taip pat seminaro metu buvo praktinės užduotys, kurių metu jaunimas išanalizavo savo aplinkos problemas, siūlė sprendimo būdus ir galvojo, ką gali išspręsti patys.

Ankstesnės naujienos

2009-03-27 / Renginių rezultatai „Mero pusryčiai“ su neformalia jaunimo grupe. Projektas „Rietavo jaunimas – savo ateitį kuriame patys“
Š. m. kovo 27 dieną Rietavo savivaldybėje įvyko „Mero pusryčių“ susitikimas su jaunimu, kurios metu neformali grupė – šeši Rietavo Lauryno Ivinskio dešimtokai pristatė vykdomą projektą „Rietavo jaunimas – savo ateitį kuriame patys“ finansuojamą pagal veiksmo „Jaunimas Europai“ priemonę „Jaunimo iniciatyvos“.
Plačiau
Apdovanojimai 2008-08-28 / Renginių rezultatai Apdovanojimai
Europos verslininkystės apdovanojimais (EVA) įvertinami ir apdovanojami  sėkmingiausiai dirbantys verslininkystės bei verslumo skatintojai Europoje, išskiriami geriausi verslumo principai ir jų pritaikymas, pabrėžiama verslumo sukurtos vertės svarba ir padrąsinami bei įkvepiami potencialūs verslininkai.
Plačiau