Naujienos / RTVIC pranešimai

Projekto „Pietų Baltijos mokymo programa“ trečiasis bandomasis modelis Rietave

2013 spalio 21 – lapkričio 20 dienomis Rietavo verslo informacijos centras kartu su Žemaitijos kolegija priims būrį svečių iš Danijos, Lenkijos, Švedijos ir Vokietijos. Visi jie Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną projekto „Pietų Baltijos mokymo programa“ (SBTP) dalyviai ir vykdytojai – studentai, mokytojai, koučeriai, projekto partneriai, verslo įmonių atstovai, profesinio mokymo įstaigų atstovai. „Pietų Baltijos mokymo programa“ yra projektas flagmanas, įgyvendinantis Baltijos jūros strategiją. Šiuo projektu yra siekiama stiprinti profesinio mokymo ir ugdymo organizacijų, profesinio mokymo ir ugdymo studentų, verslo sektoriaus tarptautinį bendradarbiavimą tam, kad papildyti darbo rinką įgudusiais jaunais žmonėmis ir užtikrinti jų mobilumą Pietų Baltijos regione. Projektas prasidėjo 2012 metų liepos mėnesį ir vyks iki 2014 spalio pabaigos. Projekte dalyvauja NetPort.Karlshamn AB, Litorina Folk High School iš Švedijos, ITC Innovation and Trendcenter GmbH ir Association for Promotion of Hanseatic Institute for Entrepreneurship and Regional Development iš Vokietijos, EUC Zealand iš Danijos, Ščecino universitetas iš Lenkijos ir Žemaitijos kolegija bei Rietavo verslo informacijos centras iš Lietuvos. Tikslinės, profesinio mokymo įstaigos, verslo įmonės bei kitos susiję organizacijos. Viena svarbiausių projekto veiklų yra bandomųjų modelių organizavimas. Bandomojo Modelio (Testing Model – TM) tikslas yra studentų praktinių įgūdžių lavinimas, kai studentai kuria savo projektų idėjas, kurias jie įgyvendina priimančioje įmonėje kitoje šalyje. Bandomasis Modelis prasideda savaitės trukmės mokymais, susidedančiais iš paskaitų ir praktinių užsiėmimų apie pramonės istoriją, dalyvaujančių šalių socio-ekonominį statusą, komandinį darbą, projekto valdymą, verslumą. Po mokymų kiekvienas studentas vyksta į konkrečią įmonę ne savoje šalyje 3-jų savaičių praktikai, po kurios jie susirenka apibendrinimui ir raportuoja apie savo patirtį ir pasiekimus organizuojamame seminare. Projekto metu vyks 4 bandomieji modeliai. Juose iš viso dayvaus 72 studentai iš Lietuvos, Danijo, Švedijos, Lenkijos ir Vokietijos.

Spalio 21-25 dienomis Rietavo verslo informacijos centre vyks trečiojo bandomojo modelio mokymų savaitė. Joje dalyvaus 5 studentai iš Lietuvos, 5 studentai iš Vokietijos, 2 studentai iš Danijos, 6 studentai iš Švedijos ir 3 studentai iš Lenkijos. Mokymus ves mokytojai iš Vokietijos, Švedijos, Lietuvos ir Lenkijos. Studentai taip pat apsilankys UAB Plungės Lagūna, Rietavo folkloro kolektyvas supažindins su regiono tradicijomis, aplankysime Žemaitijos nacionalinį parką. Po mokymų savaitės studentai išvažinės atlikti trijų savaičių praktikos. Du lietuvaičiai vyks į Vokietiją, o trys į Švediją. Rietave liks aštuoni studentai, kurie atliks praktiką UAB „Plungės lagūna“, UAB „Bružtė“, UAB „Reval baldai“, Plungės ligoninės reabilitacijos skyriuje. Ko studentai išmoko, bus galima sužinoti seminare, kuris vyks lapkričio 19 d. Žemaitijos kolegijoje.

Kaip sekasi studentams rašysime viso bandomojo modelio metu.

Informaciją apie projektą „Pietų Baltijos mokymo programa“ (SBTP) rasite Rietavo verslo informacijos centro tinklalapyje www.rietavovic.lt (skyriuje „Projektai“), tinklalapiuose http://www.sbtp.eu/ ir http://www.facebook.com/SouthBalticTrainingProgramme .

Rietavo verslo informacijos centro informacija

Ankstesnės naujienos

2013-05-20 / RTVIC pranešimai RVIC darbuotojai Leonardo da Vinci partnerysčių projekto partnerių susitikime Turkijoje
Keturios Rietavo verslo informacijos centro darbuotojos – direktorė Laima Dockevičienė, projektų administratorė Rasa Baliulevičienė, buhalterės Rasa Pociuvienė ir Alma Budginienė 2013 m. gegužės 12-17 dienomis dalyvavo Leonardo da Vinči programos partnerystės projekto „SOCIALINĖS EKONOMIKOS ĮGŪDŽIŲ INTEGRAVIMAS Į PROFESINĮ MOKYMĄ“ (Nr. LLP-LdV-PRT-2012-LT-0319) trečiajame projekto partnerių susitikime Bartine, Turkijoje.
Plačiau
2013-05-20 / RTVIC pranešimai RVIC dalyvauja tarptautiniame seminare Karlshamne apie studentų, įmonių ir profesinio mokymo įstaigų tarptautinio bendradarbiavimo vystymą Pietų Baltijos regione
Baigiamuosiuose projekto „Pietų Baltijos mokymo programa“ antrojo bandomojo modelio renginiuose – studentų praktikos įvertinime, seminare „Kitas žingsnis – kaip sukurti studentų, įmonių ir profesinio mokymo įstaigų tarptautinį bendradarbiavimą“ bei SBTP projekto partnerių susitikime, kurie vyksta 2013 gegužės 20-23 dienomis Karlshamne, Švedijoje, dalyvauja nemaža rietaviškių grupė - RVIC direktorė Laima Dockevičienė, projektų administratorė Rasa Baliulevičienė, projekto koučerė Irena Pranckevičiūtė, taip pat projekto partneriai iš Žemaitijos kolegijos bei Rietavo savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Lidija Rėkašienė.
Plačiau