Naujienos / Renginių rezultatai

Projekto „Keliaujame į užsienį – moterų socialinio ir ekonominio aktyvumo skatinimas ir tinklaveika tarp ES ir Rytų Europos“ susitikimai

2015 metų spalio 26-29 dienomis Baltarusijoje vyko Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos projekto „Keliaujame į užsienį – moterų socialinio ir ekonominio aktyvumo skatinimas ir tinklaveika tarp ES ir Rytų Europos“ partnerių ir dalyvių susitikimas. Projektas vyksta jau antrus metus, jo tikslas skatinti Moldovos ir Baltarusijos ir Lietuvos moterų verslumą ir socialinį bei ekonominį aktyvumą. Dvi dienos Maladečinoje, Zalesėje, Zaslavlyje ir viena diena Minske prabėgo ypač greitai, kilo daug naujų bendradarbiavimo idėjų, kurias aptarsime ir toliau vystysime paskutiniame mūsų projekto susitikime Lietuvoje lapkričio 23-25 dienomis. Lapkričio 24 dieną vyks baigiamoji projekto konferencija, jos preliminari programa yra čia.

Spalio 26-29 d. susitikime Baltarusijoje dalyvavo net 8 moterys iš Lietuvos - Rietavo turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė, darbuotojos Rasa Baliulevičienė ir Rasa Pociuvienė, Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus darbuotoja Audronė Gečienė, Rietavo trečiojo amžiaus universiteto vadovė Alvyra Andrijauskienė, UAB „Medinga“ direktorė Irena Bagdonienė, Lietuvos socialinių tyrimų centro vyresnioji mokslo darbuotoja Lilija Kublickienė, asociaciją LITDEA atstovavo Skuodo rajono savivaldybės vaikų ir moksleivių tėvų asociacijos įkūrėja Ona Malūkienė. Prie jų prisijungė projekto partnerės – asociacijos ECOU XXI vadovė Galina Maslinkova ir gimnazijos mokytoja Galina Kirkova iš Taraklijos rajono Moldovoje, o Baltarusijoje mūsų laukė projekto partneriai iš vietos labdaros fondo „Mykolo Kleopo Oginskio palikimas“ ir jo direktorė Aleksandra Leškovič. Nuo pat pirmo susitikimo užsimezgė nuoširdus bendravimas, peraugęs į konstruktyvius pokalbius, diskusijas ir susitarimus. Tokią aplinką mums sukūrė Baltarusijos partneriai – ačiū jiems už tai!

Baltarusijos moterys labai žingeidžios, kūrybiškos. Galbūt todėl, kad jas sukvietė projekto partneris Baltarusijoje - vietos labdaros fondas „Mykolo Kleopo Oginskio palikimas“. Oginskių, kūrybiškumo, verslumo, visuomenės aktyvinimo temos gražiai susipynė susitikimų, apvalių stalų, mokymų metu. Susitikimų metu susipažinome, užmezgėme kontaktus ir suteikėme viena kitai įkvėpimo idėjų bei motyvacijos vystyti savo veiklas ir būti versliomis. Ypač didelio susidomėjimo sulaukė sėkmės komandų metodo mokymai – tikimės, kad baltarusės išbandys jį praktikoje. Užsiėmimuose dalyvavo per 20 Baltarusijos moterų – verslininkių, kultūros darbuotojų, mokslo veikėjų, studenčių. Užmegzti kontaktai ir su nacionalinėmis organizacijomis – Respublikine verslininkų konfederacija, Baltarusijos moterų sąjunga.

Ačiū Lietuvos Respublikos ambasadoriui Baltarusijos Respublikoje Evaldui Ignatavičiui ir jo komandai, priėmusiems mūsų tarptautinę 20-ties moterų grupę Lietuvos ambasadoje. Susitikime dalyvavo ir Moldovos ambasados Baltarusijoje I sekretorė Tatjana Čerkez. Susitikimo metu buvo pristatytas projektas, moterys turėjo galimybe prisistatyti pačios bei išgirsti apie Lietuvos istoriją, ekonominę situacija ir bendradarbiavimo galimybes. Visos moterys gavo dovanų – vertingų knygų ir džiaugėsi nuoširdžiu mūsų ambasados darbuotojų parodytu dėmesiu.

Ankstesnės naujienos

Praktinė konferencija augančiam verslui 2015-09-03 / Renginių rezultatai Praktinė konferencija augančiam verslui
Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacija, kartu su advokatų kontora SORAINEN, Investicijų ir verslo garantijos (INVEGA) bei Šiaulių banku jau antrus metus iš eilės organizuoją konferenciją, skirtą smulkių ir vidutinių (SVV) įmonių vadovams bei verslininkams, galvojantiems apie verslo plėtrą ar besidomintiems skirtingais finansavimo šaltiniais.
Plačiau
Rietavo amatininkams, vietos gamintojams ir kūrėjams 2015-07-16 / Renginių rezultatai Rietavo amatininkams, vietos gamintojams ir kūrėjams
Birželio 28 dienos Rietavo vietos gamintojų turgus miesto aikštėje smagiai nušurmuliavo ir jau ruošiamės sekančiam turgui, mat sumanymas, kad šis turgus išsivystytų ir taptų tradiciniu, rietaviškius vienijančiu renginiu, kur galima parodyti ir parduoti ką auginame, gaminame, kuriame, pabendrauti ir pasidalinti savo receptais, atradimais ir kartu pageneruoti naujų idėjų.
Plačiau
Rietavo verslo informacijos centras dalyvauja Socaialinės apsaugos ir darbo ministerijos rengiamoje konferencijoje 2015-07-01 / Renginių rezultatai Rietavo verslo informacijos centras dalyvauja Socaialinės apsaugos ir darbo ministerijos rengiamoje konferencijoje
Liepos 2 dieną, Vilniuje, vyks Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su partneriais: Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Moterų informacijos centru ir Šiaulių universiteto Lyčių studijų centru vykdomo projekto „Moterų ir vyrų padėties skirtumų mažinimas ekonominių sprendimų priėmime Lietuvoje“ organizuojama konferencija „Investuok pelningai!“.
Plačiau
Ir mamos ir jų vaikai galėjo kartu mokytis Pelaičių vaikų dienos centre 2015-04-19 / Renginių rezultatai Ir mamos ir jų vaikai galėjo kartu mokytis Pelaičių vaikų dienos centre
2015 balandžio 17 dieną 13 jaunų Rietavo savivaldybės moterų iš Kadagynų, Vatušių, Pjaulių, Labardžių, Girėnų, Tverų, Giliogirio, Žadvainių, Girdvainių susirinko į mokymus „Verslo motyvavimas ir planavimas" (pagal Rietavo moterų užimtumo centro įgyvendinamą projektą „Jaunos Rietavo savivaldybės moterys perima patirtį", Nr. LEADER-14-RIETAVAS-03-007).
Plačiau