Naujienos / Kvietimai

Nacionalinė idėjų diena

Kiekvienas mūsų atliktas  darbas ar veiksmas prasideda nuo idėjos, kurią siekiame įgyvendinti. Ką šis žodis reiškia? Tinklapyje „Vikipedija“  šis žodis aiškinamas taip: „ Idėja – tai mintis, siekimų tikslas, suteikiantis veiklai kryptį, pagrindinė mokslinės, meninės kūrybos ar praktinės veiklos mintis. Idėja dažniausiai yra nedidelės apimties pradinis minčių rinkinys, tekstas, kuriame nusakytas veiksmas ar jų seka, keičianti tam tikrą terpę, siekiant daugiau ar mažiau apibrėžtų tikslų. Populiariai idėja suprantama kaip tam tikra mintis ar net koncepcija, kilusi asmens prote kaip galvojimo rezultatas“.

Taigi nepaneigsime, kad mes galvojame nuolat ir mūsų  galvose knibždėte knibžda idėjų,  kartais jų net nesuvaldome. Tačiau  gaila, kad dažnai  jų neužrašome, nepasakome,  neišvystome iki galimybės ją realizuoti, paversti gyvu kūnu. Dažnai galvojame, kad mūsų idėja nieko verta. Tai rodo, kad mes save slopiname ir nepasitikime savo jėgomis. Aišku, negalime  tikėti , kad visos idėjos yra įgyvendinamos arba realios.

Skeptikas pasakys, kad sunkmečio akivaizdoje ir pati geriausia idėja atrodo sunkiai įgyvendinama arba bevertė. tačiau optimistas teigs, kad gera idėja ir yra raktas į išsigelbėjimą.

Šiandien reikia kalbėti ne apie tą idėją, kuri liečia tik asmeninį gyvenimą, bet apie idėją plačiąja prasme, apie idėją,  kurią galėtume išsakyti kaip piliečiai, brandžios pilietinės visuomenės nariai. Būkime atviri: visi pagalvojame, kokią Lietuvą ir jos ateitį norėtume matyti, kokioje bendruomenėje norime gyventi. Todėl kviečiame išlaisvinti savo idėjas ir atnešti jas į Rietavo Laisvės aikštę 2010 m. birželio 12 d. ( šeštadienį) 10.00 val., kur bus organizuojama Nacionalinė idėjų diena. Tądien visoje Lietuvoje, miestų ir miestelių aikštėse kviečiami susirinkti tie, kas turi savo nuomonę, nori ir gali ją išsakyti. Šios akcijos organizatoriai kviečia nebijoti išsakyti savo viziją, nelikti abejingiems savo šaliai,  kurti tautos ateities viziją patiems.

Diskutuoti ir teikti idėjas galėsite įvairiomis temomis: aplinkosaugos, ekologijos, ,ekonomikos, sveikatos apsaugos, švietimo ir mokslo, turizmo, kultūros ir sporto, pilietinės visuomenės, politikos, žemės ūkio ir t. t. Lietuvos Respublikos vyriausybė kartu su partneriais, kurie ir skelbia Nacionalinę idėjų dieną, kviečia burtis jaunimą, valstybinių institucijų, švietimo įstaigų darbuotojus, verslo įmonių atstovus, aktyvius piliečius tam, kad būtų išreikšta Lietuvos žmonių pozicija, kuriant Pažangos ir sėkmės strategiją „ Lietuva 2030“.

Išsamesnė informacija www.lietuva2030.lt

Maloniai kviečiame dalyvauti.

Ankstesnės naujienos