Naujienos / Kvietimai

Kvietimas teikti paraiškas pagal dvi priemones

Data: iki rugpjūčio 5 d.
Laikas: iki 17:00

Lietuvos Respublikos ūkio ministerija (Ūkio ministerija) ir VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (Agentūra) skelbia kvietimus teikti paraiškas pagal 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos 4 prioriteto „Esminė ekonominė infrastruktūra" priemones „Elektros skirstymo sistemos modernizavimas ir plėtra" (VP2-4.2-ŪM-01-K) ir „Šilumos tiekimo sistemos modernizavimas ir plėtra" (VP2-4.2-ŪM-02-K).

Abiejų šių priemonių tikslas - didinti energijos tiekimo patikimumą ir saugumą.

Priemonės „Elektros skirstymo sistemos modernizavimas ir plėtra" lėšomis bus finansuojama elektros perdavimo linijų, transformatorių pastočių ir skirstyklų statyba, modernizavimas, orinių elektros linijų keitimas kabelinėmis, automatizuotų valdymo, duomenų rinkimo ir perdavimo, energijos apskaitos sistemų diegimas.
Šiam kvietimui skirta 10 mln. Lt iš 2007-2013 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų.

Priemonės „Šilumos tiekimo sistemos modernizavimas ir plėtra" lėšomis bus finansuojamas susidėvėjusių centralizuoto šilumos tiekimo tinklų keitimas naujais diegiant naujausias technologijas, naujų centralizuotų šilumos tiekimo tinklų statyba.

Šios priemonės kvietimui skirta 48,81 mln. Lt iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Pagal priemones „Elektros skirstymo sistemos modernizavimas ir plėtra" ir „Šilumos tiekimo sistemos modernizavimas ir plėtra" paraiškas gali teikti privatūs juridiniai asmenys, atitinkantys visas Tinkamumo finansuoti vertinimo metodikos (Projektų finansavimo sąlygų aprašo 2 priedas) 7.1-7.2 punktuose išvardytas sąlygas ir reikalavimus.

Paraiškos pagal abu kvietimus priimamos Agentūros regioniniuose skyriuose iki 2010 rugpjūčio 5 d. 17.00 val.:
Vilniuje - Žalgirio g. 92, LT-09303 Vilnius,
Kaune - K.Petrausko g. 26, LT-44156 Kaunas;
Klaipėdoje - Liepų g. 24, LT-92107 Klaipėda;
Šiauliuose - Aušros al. 68, LT-76233 Šiauliai;
Utenoje - Bažnyčios g. 1, LT-28242 Utena.

Paraiškos priimamos Agentūros darbo dienomis, darbo valandomis iki kvietimuose nurodyto termino.

Visais atvejais paraiškos turi būti gautos iki Kvietimuose nustatyto termino pabaigos. Paraiškos, gautos kitais adresais, pasibaigus nustatytam terminui ar gautos kitais nei nustatyta būdais, nebus registruojamos ir nagrinėjamos.

Kvietimai paskelbti „Valstybės žinių" priede „Informaciniai pranešimai", dienraštyje „Lietuvos rytas", interneto svetainėje www.esparama.lt ir Agentūros interneto svetainėje www.lvpa.lt. Kvietimų teikti paraiškas dokumentai - Tvarkos aprašas ir priedai, paraiškos bendroji (A) dalis bei specialioji (B) dalis ir kiti - paskelbti „Valstybės žinių" priede „Informaciniai pranešimai", nuorodas į juos galima rasti Ūkio ministerijos ir LVPA interneto svetainėse (www.ukmin.lt ir www.lvpa.lt) bei svetainėje www.esparama.lt.

Informacija pareiškėjams teikiama iki kvietimo termino pabaigos šiais būdais: tel. (8 5) 268 7448 (8 5) 268 7448 , 268 7411, faksu (8 5) 268 7409 (8 5) 268 7409 ir el. paštu: info@lvpa.lt

Ankstesnės naujienos

2010-07-15 / Kvietimai Paramos inovaciniais čekiais pristatymas, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose ir Klaipėdoje
LR Ūkio ministerija, kartu su Enterprise Europe Network (Europos verslo ir inovacijų tinklo), veikiančiu Vilniaus, Kauno, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose ir VšĮ Lietuvos inovacijų centre, bei Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra kviečia į nemokamus seminarus, skirtus inovacijų plėtros paramos priemonės „Inovaciniai čekiai“ pristatymui.
Plačiau