Naujienos / Kvietimai

Konferencija forumas "Kaimo bendruomenių pažanga"

2012 m. lapkričio 8 d. Žemaitijos kolegijoje, L.Ivinskio 5, Rietave vyks konferencija-forumas „KAIMO BENDRUOMENIŲ PAŽANGA“ pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos krypties „Leader metodo įgyvendinimas“ priemonę „Parama VVG veiklai, įgūdžiams įgyti ir aktyviai pritaikyti“.

Konferencija - forumas suburs potencialius vietos projektų vykdytojus ir kitas susijusias organizacijas tam, kad vietos projektų vykdytojams suteikti kuo daugiau įvairiapusės informacijos, susijusios su kaimo plėtros galimybėmis, ir paskatinti juos generuoti naujas įdomias projektų idėjas, tinkamas jų vietovei ir bendruomenei. Konferencijos-forumo pagrindinis siekis - išsiaiškinti, apie tai, kaip motyvuoti bendruomenes dirbti prasmingai ir veiksmingai ir apie tai, ką bendruomenių partneriai turėtų ir galėtų daryti, kad bendruomenės ir jų organizacijos įgytų įvairiapusių gebėjimų ambicingiems savo tikslams pasiekti.

Konferencijos - forumo metu bus aptariama bendruomenių plėtros perspektyvos ir projektų finansavimo galimybės ateinančiu 2014 – 2020 metų laikotarpiu, LEADER metodo įgyvendinimas Rietavo savivaldybėje, pristatyti gerosios patirties bendruomenių projektai ir metodai. Konferencijos - forumo partneris – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija – pasidalys mintimis apie bendruomenėms ir nevyriausybinėms organizacijoms aktualius veiklos, teisinio reglamentavimo, finansavimo ir kitus dalykus. Šie klausimai aktualūs ne tik Rietavui, bet ir visos Lietuvos bendruomenės, savivaldos ir kitoms institucijoms. Bendruomenių plėtros klausimai š.m. rugsėjo pabaigoje Vilniuje buvo svarstomi atvirame pažangos forume „Vietos bendruomenės: ar norime, gebame ir galime veikti?“, organizuotame rengiantis šalies pažangos strategijos „Lietuva 2030“ įgyvendinimui.

Kviečiame dalyvauti, išgirsti ir patiems išsakyti savo nuomonę! Pradžia 10 val., tačiau nuo 9 val. vyks registracija bei bendruomenių ir organizacijų mugė. Konferenciją planuojama baigti 16 val.

Jei ketinate dalyvauti, turite klausimų rašykite ar skambinkite į Rietavo verslo informacijos centrą, tel. +370 448 68202 arba rašykite el. paštu administratore@rietavovic.lt

Rietavo verslo informacijos centro informacija

Ankstesnės naujienos