Naujienos / Kvietimai

Mokiniai kviečiami dalyvauti ES konkurse

Europos Sąjunga paskelbė piešinių ir rašinių konkursą, kuriame gali dalyvauti asmenys nuo 8 iki 24 metų. Keturi laimėtojai bus pakviesti į Nobelio taikos premijos įteikimo ceremoniją Osle. Konkursas organizuojamas bendradarbiaujant su Europos jaunimo forumu.

Kaip teigia Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy, Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso ir Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas, 2012 m. Nobelio taikos premija ne tik pripažįstami Europos Sąjungos pasiekimai, bet ir žvelgiama į ateitį. Jaunoji europiečių karta, kuri yra taikaus žemyno paveldėtoja, turi prisiimti atsakomybę už Europos ateitį. Būtent todėl jauni europiečiai kviečiami į Nobelio taikos premijos įteikimo ceremoniją.

 „Taika, Europa, Ateitis: ką Tau reiškia Taika Europoje?“ – į tokį klausimą turi atsakyti jaunieji konkurso dalyviai. Vaikai nuo 8 iki 12 metų savo atsakymus turėtų pateikti piešiniais, o jaunuoliai nuo 13 iki 24 metų – rašiniu bet kuria iš 23 Europos Sąjungos oficialių kalbų. Rašinio tekstą turi sudaryti ne daugiau kaip 120 ženklų.

Konkursas vyks iki lapkričio 25 d. Europos jaunimo forumas atrinks 16 geriausių kūrinių iš kiekvienos amžiaus grupės (8–12 m., 13–17 m. ir 18–24 m.), o komisija atrinks tris galutinius laimėtojus (po vieną iš kiekvienos amžiaus grupės), kurie ir keliaus į Oslą.

Šešiolika atrinktų kandidatų bus paskelbti Facebook‘o socialiniame tinklalapyje, juos turės įvertinti lankytojai. Daugiausia balsų surinkęs kandidatas bus pakviestas vykti į Oslą. Pagrindinis laimėtojas kartu su 9 antrosios vietos laimėtojais bus kviečiamas gruodžio 12 d. atvykti į Strasbūrą ir dalyvauti specialiame Nobelio premijos renginyje.

Laimėtojų vardai bus paskelbti per savaitę pradedant nuo gruodžio 3 d. Laimėtojai gruodžio 10 d. dalyvaus oficialioje ceremonijoje, o gruodžio 11 d. – koncerte, skirtame Nobelio taikos premijai pažymėti.

Norintieji dalyvauti konkurse turi registruotis adresu: www.peaceuropefuture.eu

KVIETIMAS

 

ATEIK IR PASIIMK 2012 M. NOBELIO TAIKOS PREMIJĄ – JI SKIRTA IR TAU

Sveikiname!

Ar žinojai, kad laimėjai prestižinę Nobelio taikos premiją? Šiais metais Europos Sąjungai ir jos 500 milijonų gyventojų buvo suteikta ši premija, skirta už tai, kad Europa, buvusi karų žemynu, tapo taikos žemynu. Ši premija bus įteikta 2012 m. gruodžio 10 d. Norvegijos sostinėje Osle.

Keturi jauni europiečiai (galbūt tai ir Tu?) prisidės prie ES vadovų ir priims šią premiją.

Ar Tu tam pasirengęs?

Ar esi 8–24 metų amžiaus? Ar esi ES valstybės, į ES stojančiosios šalies arba šalies kandidatės pilietis?

Tuomet paaiškink mums: ką Tau reiškia taika Europoje?

Paimk pieštukus ir popieriaus lapą (arba kompiuterį) ir iki 2012 m. lapkričio 25 d. atsiųsk savo piešinį (jeigu esi 8–12 metų amžiaus). Arba gali parašyti trumpą tekstą, kurį sudarytų ne daugiau kaip 120 ženklų (jeigu esi 13–24 metų amžiaus).

Europos jaunimo forumas, ES partneris vykdant šį konkursą, iš anksto atrinks 16 geriausių kūrinių kiekvienoje amžiaus grupėje (8–12, 13–17 ir 18–24 metų amžiaus grupės), o žiuri atrinks tris galutinius laimėtojus (po vieną kiekvienoje amžiaus grupėje).

16 iš anksto atrinktų kūrinių 18–24 metų amžiaus kategorijoje taip pat bus paskelbti socialiniame tinkle „Facebook“, kad dėl jų galėtų balsuoti visuomenė. Daugiausia balsų surinkęs kandidatas bus pakviestas į Oslą. Laimėtojas ir devyni artimiausi jo varžovai taip pat bus pakviesti gruodžio 12 d. atvykti į Strasbūrą dalyvauti specialiame renginyje, susijusiame su Nobelio premija!

Galėtum būti vienas iš keturių laimingų jaunų europiečių ir laimėti kelionę į Oslą bei įgyti nepamirštamos patirties – dalyvauti Nobelio taikos premijos įteikimo iškilmėse!

Norėdamas dalyvauti, perskaityk konkurso taisykles ir užpildyk registracijos formą.

 

Daugiau informacijos:

www.peaceuropefuture.eu.

www.facebook.com/peaceuropefuture.eu

www.twitter.com #Peace4eu

http://europa.eu/

http://www.youthforum.org/

http://nobelpeaceprize.org/

 

Kontaktai:

Preben Aaman, Europos Sąjungos Tarybos atstovo pavaduotojas

preben.aamann@european-council.europa.eu

+32 2 28 12060

 

Pia Ahrenkilde Hansen, Europos Komisijos atstovas

pia.ahrenkilde-hansen@ec.europa.eu

+ 32 2 29 53070

 

Jaume Duch, Europos Parlamento atstovas

jaume.duch@europarl.europa.eu

+32 2 28 4300

 

Letizia Gambini, Europos jaunimo forumo atstovas

press@youthforum.org

+32 491 04 13 78

 

Daugiau informacijos:

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 12 53

Ankstesnės naujienos