Naujienos / Renginių rezultatai

Tradicinių amatų, kaip tautinio paveldo dalies, plėtojimo galimybės Lietuvos kaime

Gegužės 6 dieną Rietavo verslo informacijos centre vyko seminaras „Tradicinių amatų, kaip tautinio paveldo dalies, plėtojimo galimybės Lietuvos kaime“. Seminarą vedė Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų specialistė darbui su kaimo bendruomenėmis Sigita Grigaliūnienė.

Eurointegracijos ir globalizacijos procesai, kitų šalių kultūros poveikis kelia nacionalinio tapatumo bei tautinio – kultūrinio paveldo išsaugojimo būtinumą. Įprastinės žemės ūkio veiklos mažėjimas, tradiciniai amatai, kaip neatskiriama ne tik ekonominio, bet ir socialinio kaimo gyvenimo dalis tampa viena iš patraukliausių alternatyvių ekonominių veiklų kaime.

Seminaro metu buvo pristatytas tautinio paveldo produktų kategorijos ženklinimas, produktų klasifikatorius, papasakota apie produktų sertifikavimą. Taip pat vyko praktinės dekupažo pamokos, kurių metu kiekvienas dalyvis pats išbandė dekupažo galimybes.

Dalyviai gavo Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimus.

Seminaro metu Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų gyvulininkystės skyriaus vyr. specialistė Ilona Kauzonienė pasakojo apie paukštininkystės galimybes, paukščių rūšis, charakteristikas, laikymo sąlygas. Pristatė reikalavimus paukštininkystės ūkiams.

Tradicinių amatų plėtojimo galimybių pristatymas:

Ankstesnės naujienos

2009-03-27 / Renginių rezultatai „Mero pusryčiai“ su neformalia jaunimo grupe. Projektas „Rietavo jaunimas – savo ateitį kuriame patys“
Š. m. kovo 27 dieną Rietavo savivaldybėje įvyko „Mero pusryčių“ susitikimas su jaunimu, kurios metu neformali grupė – šeši Rietavo Lauryno Ivinskio dešimtokai pristatė vykdomą projektą „Rietavo jaunimas – savo ateitį kuriame patys“ finansuojamą pagal veiksmo „Jaunimas Europai“ priemonę „Jaunimo iniciatyvos“.
Plačiau
Apdovanojimai 2008-08-28 / Renginių rezultatai Apdovanojimai
Europos verslininkystės apdovanojimais (EVA) įvertinami ir apdovanojami  sėkmingiausiai dirbantys verslininkystės bei verslumo skatintojai Europoje, išskiriami geriausi verslumo principai ir jų pritaikymas, pabrėžiama verslumo sukurtos vertės svarba ir padrąsinami bei įkvepiami potencialūs verslininkai.
Plačiau