Naujienos / RTVIC pranešimai

Partnerių susitikimas ir tarptautinė konferencija apie socialinę ekonomiką Rietavo verslo informacijos centre

2013 lapkričio 4-8 dienomis Rietave viešės Leonardo da Vinci partnerysčių projekto „Socialinės ekonomikos įgūdžių integravimas į profesinį mokymą“ (Nr. LLP-LdV-PRT-2012-LT-0319) partneriai ir dalyviai iš Turkijos, Kroatijos, Lenkijos ir Visagino. Šiame projekte Rietavo verslo informacijos centras dalyvauja parneriu. Partnerystė, kurioje dalyvauja viešosios ir privačios švietimo ir mokymo įstaigos kartu su verslo informacijos centru ir fondu, siekia padėti jauniems, profesines ir technikos mokyklas baigusiems jaunuoliams susipažinti su socialinės ekonomikos siūlomomis galimybėmis ir studentų iš pažeidžiamų grupių integracijos į ekonominį ir socialinį gyvenimą. Partnerystė stimuliuoja bendradarbiavimą tarp švietimo įstaigų, nevyriausybinių organizacijų ir socialinių įmonių, kas skatina ryšius tarp profesinio mokymo ir darbo rinkos.

Vyks jau ketvirtasis partnerių susitikimas, kurio metu bus lankomos įmonės ir organizacijos Rietavo savivaldybėje ir Žemaitijos regione, RVIC direktorė Laima Dockevičienė praves mokymus apie Leader metodą, partneriai aptars projekto vykdymo klausimus – planuos seminarus ir mokymus apie socialinę ekonomiką, DVD rengimą, taip pat turės progos susipažinti su Žemaitijos regiono kultūra ir istorija.

Tačiau svarbiausias šių dienų renginys bus tarptautinė konferencija pagal Teritorinio ir tarptautinio bendradarbiavimo (Leader+) projektą „Bendraujame be ribų” Nr. 4TT–KP-12-1-0012, kuri vyks 2013 m. lapkričio 5 dieną (antradienį) Rietavo verslo informacijos centre (Parko g. 5, Rietavas). Tarptautinės konferencijos tikslas - aiškintis apie socialinės ekonomikos iniciatyvas Lietuvoje ir Europoje, pasidalinti gerosios praktikos pavyzdžiais, sužinoti apie socialinės ekonomikos skatinimo perspektyvas 2014-2020 metais ir paskatinti dalyvius inicijuoti socialinės ekonomikos veiklas savo bendruomenėse ir teritorijose. Tarptautinėje konferencijoje „Socialinės ekonomikos įgūdžių integravimas į bendruomenės plėtrą“ dalyvauja projekto “Bendraujame be ribų” partneriai - Kupiškio, Kėdainių, Rietavo VVG. Taip pat Leonardo da Vinci partnerysčių projekto “Socialinės ekonomikos įgūdžių integravimas į profesinį mokymą” partneriai - profesinio mokymo įstaigų ir konsultacinių įmonių atstovai iš Lenkijos, Kroatijos, Turkijos ir Lietuvos (Visaginas).

Daugiau apie konferenciją ir partnerių susitikimą galite sužinoti Rietavo verslo informacijos centre, asmuo kontaktams Laima Dockevičienė, tel +370 699 17716

Rietavo verslo informacijos centro informacija

Ankstesnės naujienos

2013-05-20 / RTVIC pranešimai RVIC darbuotojai Leonardo da Vinci partnerysčių projekto partnerių susitikime Turkijoje
Keturios Rietavo verslo informacijos centro darbuotojos – direktorė Laima Dockevičienė, projektų administratorė Rasa Baliulevičienė, buhalterės Rasa Pociuvienė ir Alma Budginienė 2013 m. gegužės 12-17 dienomis dalyvavo Leonardo da Vinči programos partnerystės projekto „SOCIALINĖS EKONOMIKOS ĮGŪDŽIŲ INTEGRAVIMAS Į PROFESINĮ MOKYMĄ“ (Nr. LLP-LdV-PRT-2012-LT-0319) trečiajame projekto partnerių susitikime Bartine, Turkijoje.
Plačiau