Naujienos / RTVIC pranešimai

Gerbiami mokesčių mokėtojai,

VMI Jums primena, kad šiuo metu yra vykdomas „PSF" (PVM sąskaitų faktūrų) projektas, kurio metu 7 tūkst. šalies įmonių VMI teiks gaunamų ir išrašomų PVM sąskaitų faktūrų duomenis.

Šiuo „PSF" projektu VMI siekia padėti sąžiningai veikiančiam verslui užtikrinti lygias konkurencines sąlygas, atkreipti rizikingų įmonių dėmesį į tinkamą prievolių vykdymą ir, be abejo, nustatyti slepiančias mokesčius įmones.

„PSF" projekto metu VMI:

  • Vykdys „kryžminį" duomenų sutikrinimą, t.y., ar prekes pardavusių (paslaugas suteikusių) asmenų išrašytos PVM sąskaitos faktūros yra apskaitytos tarp pirkėjų (paslaugų gavėjų) gautų PVM sąskaitų faktūrų, ir atvirkščiai.
  • Nustatys ir vertins atvejus, kai PVM mokėtojai yra apskaitę PVM sąskaitas faktūras (įtraukdami į PVM atskaitą jose išskirtas PVM sumas),  išrašytas PVM skolų turinčių asmenų, taip pat PVM mokėtojų, apie kuriuos turima duomenų dėl galimo jų dalyvavimo sukčiavime ar padarius finansinius nusikaltimus ir pan..
  • Nustatys PVM sąskaitas faktūras išrašančias, tačiau PVM už parduotas prekes ar paslaugas nedeklaruojančias ir/arba nemokančias, įmones.
  • Vertins deklaruoto iš biudžeto grąžintino PVM skirtumo susidarymo aplinkybes, t.y., dėl kokių sandorių susidarė grąžintinas PVM skirtumas.
  • Nustatys pateiktų duomenų ir PVM deklaracijose nurodytų duomenų neatitikimus ir kt. 

Tokios analizės metu, nustačius neatitikimus, sandorius su mokestinių prievolių vengiančiais asmenimis, bus inicijuojami veiksmai, siekiant išsiaiškinti neatitikimų priežastis, vykdytų sandorių aplinkybes, deklaruojamos PVM atskaitos pagrįstumą. Todėl VMI rekomenduoja Jums atidžiai ir atsakingai deklaruoti verslo sandorius bei mokestines prievoles.

Pažymime, kad nurodymai teikti PVM sąskaitų faktūrų registrų duomenis ateityje gali būti duoti ir kitiems mokesčių mokėtojams, atsižvelgiant į taikomus kriterijus.

Pagarbiai

VMI

Ankstesnės naujienos

„Baltijos jūros regiono Winnet“ projekto partnerių susitikimas 2015-03-23 / RTVIC pranešimai „Baltijos jūros regiono Winnet“ projekto partnerių susitikimas
Pagal vykdomą Tematinių partnerysčių projektą „Baltijos jūros regiono Winnet" (Winnet BSR), finansuojamą Švedijos instituto, kuriame VšĮ Rietavo verslo informacijos centras dalyvauja partneriu, š. m. kovo 25 - 26 dienomis Rietavo verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė ir projektų administratorė Rasa Baliulevičienė dalyvaus Stokholme, Švedijoje vyksiančiame projekto partnerių susitikime, ir seminare „Vyrų ir moterų lygybė, informacinės technologijos ir verslumas tvariam augimui Baltijos jūros regione".
Plačiau