Naujienos / RTVIC pranešimai

Rietavo miesto vietos veiklos grupė (VVG) baigia parengti vietos plėtros strategiją

Rietavo miesto vietos veiklos grupė (VVG) baigia parengti vietos plėtros strategiją. Šiuo metu strategija bus pristatoma Rietavo savivaldybės tarybai (vasario 11 d.) ir Telšių regiono plėtros tarybai (vasario 12 d.), kad gauti jų pritarimą. Rietavo miesto VVG nariai ir Rietavo organizacijų atstovai rinksis vasario 8 d. ir vasario 12 d. ir aptars bei patvirtins vietos plėtros strategiją, kurią iki vasario 15 d. pateiks LR Vidaus reikalų ministerijai.

Vidaus reikalų ministerijai teikiamos Strategijos planuojama vertė per 500.000 Eur, kurią sudarys ES struktūrinių fondų parama, Rietavo savivaldybės biudžetas ir projektų vykdytojų prisidėjimas. Apie septintadalį bendro strategijos biudžeto planuojama skirti administravimui. Likusi dalis bus skirta Rietavo miesto nevyriausybinių organizacijų, verslo organizacijų ir savarankiškų verslininkų, biudžetinių įstaigų projektams finansuoti. Projektais bus įgyvendinami vietos plėtros strategijos tikslai:

  • paskatinti gyventojų užimtumą bei verslumą ir pagerinti įsidarbinimo galimybes Rietavo mieste;
  • didinti Rietavo miesto bendruomenės socialinę integraciją, mažinant socialinę atskirtį ir stiprinant bendruomeniškumą.

Vasaros pradžioje bus žinoma, ar Rietavo vietos plėtros strategija atrinkta ir ar gaus finansavimą. Sėkmės atveju, ko ir tikimasi, strategija bus įgyvendinama Rietavo mieste nuo 2016 iki 2022 metų. Informacija apie strategijos vertinimo eigą bus talpinama Rietavo savivaldybės, Rietavo turizmo ir verslo informacijos centro, veik.rietave.lt interneto svetainėse.

Rietavo miesto vietos veiklos grupės informacija.

Ankstesnės naujienos