Naujienos / Verslo informacija

Paslaugos darbdaviams

  • Darbdaviai, pirmą kartą pagal darbo sutartį įdarbinantys samdomo darbo patirties neturėjusius asmenis, bus atleidžiami nuo dalies socialinio draudimo įmokų mokėjimo vienų metų laikotarpiui. Lengvata bus taikoma nuo 2010 m. liepos 1 d. iki 2012 m. liepos 1 d.
  • Darbdaviams, įsidarbinusiems jaunus (iki 29 metų) asmenims pagal įgytą kvalifikaciją, bus skiriama subsidija darbo užmokesčiui ne ilgesniam kaip 12 mėn. terminui (darbo įgūdžių įgijimo, “pameistrystės” programa.
  • Darbo birža teikia subsidijas darbo užmokesčio kompensavimui  įgyvendinant remiamojo įdarbinimo priemones( įgūdžių įgijimo rėmimas, įdarbinimas  subsidijuojant, viešieji darbai, rotacija). Šios subsidijos yra skirtos dalinei darbo užmokesčio ir nuo šio darbo užmokesčio apskaičiuotų draudėjo privalomojo valstybinio socialinio draudimo įmokų kompensacijai už įdarbintus darbo biržose registruotus darbo rinkoje papildomai remiamus bedarbius. Viešuosiuose darbuose gali būti įdarbinami ne tik bedarbiai, bet ir  nevisą darbo laiką dirbantys ekonominius sunkumus patiriančių įmonių darbuotojai, gūdžių įgijimo rėmimo priemonėje - įspėti apie atleidimą iš darbo darbuotojai.

Daugiau informacijos: www.ldb.lt/Informacija/PaslaugosDarbdaviams/

Ankstesnės naujienos

2010-03-15 / Verslo informacija Tęsiama verslo ir pramonės mobilumo programa
Siekdamos pagyvinti ir sustiprinti verslo ir pramonės bendradarbiavimą regione, Šiaurės ir Baltijos šalys tęsia bendrą mobilumo programą. Ši programa teikia finansinę paramą verslo stažuotėms, praktikoms, mokymams ir tinklų veiklai Šiaurės ir Baltijos šalyse.
Plačiau