Naujienos / RTVIC pranešimai

Projektas „Keliaujame į užsienį – verslo potencialo suvienijimas abipus sienų“

PROJEKTAS „KELIAUJAME Į UŽSIENĮ – VERSLO POTENCIALO SUVIENIJIMAS ABIPUS SIENŲ“

„Keliaujame į užsienį“ – septynių partnerių ir dar keleto asocijuotų organizacijų iš Švedijos, Vokietijos, Lietuvos ir Lenkijos vykdomas Pietų Baltijos programos projektas. Projektas vykdomas nuo 2011 m. birželio iki 2013 m. gruodžio. Projekto bendras biudžetas 775.774 eurai.

VšĮ Rietavo verslo ir informacijos centras yra šeštasis projekto partneris ir yra atsakingas už projekto veiklos vykdymą ir dalyvavimą joje. Asmuo ryšiams Laima Dockevičienė.

VšĮ Rietavo verslo informacijos centro biudžetas 43.422 eurų, tame skaičiuje  85% yra Europos regioninės plėtros fondo lėšos ir 15% partnerio prisidėjimas.

Šiuo projektu siekiama padėti nedideles įmones turinčioms verslininkėms plėsti savo verslą, spręsti problemas, susijusias su įžengimu į naujas rinkas. Viena iš priemonių tam pasiekti yra tarpvalstybinių tinklų kūrimas, nes tokie tinklai padeda lengviau įsitvirtinti eksporto ir tarptautinės prekybos rinkoje.

Projekto tikslinė grupė – tai verslininkės, vadovaujančios nedidelėms įmonėms Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos regionuose, dalyvaujančiuose projekte.

Projekto pradžioje analizuojama kiekvieno projekte dalyvaujančio regiono situacija ir nustatomos tarpvalstybinės prekybos ir verslo bendradarbiavimo galimybės, įvertinant lyčių aspektą.

Projekte dalyvaujančios verslininkės įgyja naujų verslui reikalingų žinių teminiuose seminaruose, kurių metu formuojasi šakiniai tinklai, taip pat jos susitinka  su verslininkėmis iš kitų šalių, kad pasidalytų patirtimi, išsiaiškintų potencialias galimybes ir pasisemtų plėtros ir bendradarbiavimo idėjų.

Pritaikomas Sėkmės komandų metodas, kai verslininkių grupės 12 mėnesių dirba kartu, kad dalintųsi patirtimi ir verslo plėtros galimybėmis. Svarbus projekto rezultatas - parankinė knyga apie „Sėkmės komandų“ darbą.

Projekto tinklalapis http://www.goingabroad.nu/


SĖKMĖS KOMANDOS

Vienas iš Pietų Baltijos programos projekto „Keliaujame į užsienį“ uždavinių – suformuoti nacionalines ir tarptautines SĖKMĖS KOMANDAS, kurios tarnauja kaip puiki priemonė individualiam verslui vystyti.

Verslo tikslus atpažinti, suformuluoti, pasiekti nėra paprasta; didelė motyvacija ir energija pasireiškia pradžioje, bet po to dažnai tai pasikeičia - daugelis nustoja siekti savo tikslų. Dažnai trūksta impulso, pvz. paskatinimo iš šalies. Čia pradeda veikti SĖKMĖS KOMANDA.

Šio mažo tinklo principas yra paprastas: žmonės iš skirtingų verslo sričių reguliariai susitinka, kad kartu apsvarstytų savo individualios veiklos ar savo įmonių vadybos klausimus, taip pat, kad vienas kitą motyvuotų ir paremtų.

Dalyvaujant SĖKMĖS KOMANDOJE kiekvienas komandos narys siekia konkretaus savo užsibrėžto tikslo, taip pat sulaukia paramos siekiant savo tikslų, ir yra pasirengęs paremti ir padėti kitiems savo komandos nariams pasiekti savo tikslų. Kiekvienas komandos narys gali tikėtis kito nario paramos.

SĖKMĖS KOMANDĄ sudaro 4-8, žmonių grupė, kuri reguliariai susitinka, kad vienas kitą paremtų ir įgyvendintų savo verslo tikslus. Komandoje esantys žmonės yra panašioje situacijoje – jie yra įmonių steigėjai ir kūrėjai arba ketinantys tai daryti.

Bendradarbiavimui SĖKMĖS KOMANDOJE yra sukurtos tam tikros taisyklės, kurios skatina veiklos efektyvumą. Žmonėms, kurie yra pasirengę kartu dirbti SĖKMĖS KOMANDOJE, reikalingi tam tikri kriterijai, kaip laikas, energija, ištvermė, tarpusavio pasitikėjimas ir teigiama nuostata, diskretiškumas, atvirumas (dalijimasis patirtimi, bet tai pat nesėkmėmis ir problemomis), pagarbus elgesys, konstruktyvi kritika.

SĖKMĖS KOMANDOS darbas pagrįstas griežta 3-jų žingsnių susirinkimų sistema. Susirinkimai vyksta kas 3-4 savaitės, kiekvienas susirinkimas trunka 2-3 valandas. Susirinkimus organizuoja patys SĖKMĖS KOMANDOS dalyviai. Bendradarbiavimas trunka apie metus, bet grupei pageidaujant gali tęstis tiek, kiek grupė norės.

1972 metai amerikietė Barbara Sher, verslininkė, karjeros konsultantė, septynių bestselerių autorė atrado SĖKMĖS KOMANDŲ metodą. 1995 metais šis metodas buvo parvežtas į Vokietiją Ulrikos Bergman. Vokietės savo patirtį perdavė švedėms, o 2012 metais šis metodas jau atkeliavo į Lietuvą kaip projekto „Keliaujame į užsienį“ dalis.

2012 kovo 21 pirmoji Rietavo SĖKMĖS KOMANDA iš aštuonerių verslininkių pradėjo savo darbą. Dar dvi Rietavo SĖKMĖS KOMANDOS startuos balandžio mėnesį.

 

PARTNERIS 6 – VŠĮ RIETAVO VERSLO INFORMACIJOS CENTRAS. PROJEKTO KALENDORIUS

Pietų Baltijos programos projektas „Keliaujame į užsienį“, kurį įgyvendina septynios organizacijos – projekto partnerės iš Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos, susideda iš keturių komponentų: 1) administravimas ir koordinavimas, 2) komunikacija ir sklaida, 3) šakiniai tinklai, 4) sėkmės komandos.

VšĮ Rietavo verslo informacijos centras yra vienas iš projekto partnerių ir atsakingas už projekto veiklos rėmimą ir dalyvavauja visų keturių komponentų veikloje.

2011 spalio 27-28 d. - Rostoke, Vokietijoje, vyko projekto partnerių susirinkimas ir priežiūros komiteto posėdis. Dalyvavo Laima Dockevičienė ir Rasa Baliulevičienė.

2011 spalio 28 d. Rostoke vyko projekto atidarymo konferencija. Dalyvavo Laima Dockevičienė ir Rasa Baliulevičienė.

2012 sausio 24 d.- VšĮ Rietavo verslo informacijos centre šakinių tinklų formavimo susirinkimas, dalyvavo 19 verslininkių iš Rietavo ir Šilalės savivaldybių. Buvo pristatytas projektas ir aiškinamasi, kaip verslininkės gali jame dalyvauti.

2012 vasario 7 d. - Rietavo Oginskių Kultūros ir istorijos muziejuje tematinis seminaras “Kartu link verslumo sėkmės”, 50 dalyvių. Pranešimai apie paramą verslui, projekto pristatymas. Po pietų VšĮ Rietavo verslo informacijos centre vyko mokymai verslininkėms apie Sėkmės komandų metodą, mokymus vedė Christiane Bannuscher iš Vokietijos.

2012 kovo 21 d. - startavo PIRMOJI SĖKMĖS KOMANDA Rietave, o galbūt ir visoje Lietuvoje. Sėkmės komandoje 8 verslininkės arba besiruošiančios pradėti verslą moterys. Sekantis jų susirinkimas balandžio 23 d.

2012 kovo 22-25 d.- Kristianstade, Švedijoje, vyko tarptautinis praktinis seminaras, kurio metu kalbėta apie verslo kultūrą Švedijoje, lankomi moterų verslai, įvyko tarptautinių (vokiečių-švedžių) sėkmės komandų formavimo susirinkimas. Dalyvavo Laima Dockevičienė, Rasa Baliulevičienė, Vilma Vičienė.

2012 kovo 25 d. – Kristianstade, Švedijoje, vyko projekto partnerių susirinkimas ir priežiūros komiteto posėdis. Dalyvavo Laima Dockevičienė ir Rasa Baliulevičienė.

2012 balandžio 23 ir 24 d. - startuoja dar dvi Rietavo Sėkmės komandos.

2012 balandžio 26 d. vyks sklaidos konferencija Rietave, plačiau bus pateikta atskirai.

2012 rugsėjo 27-30 d. tarptautinis praktinis seminaras vyks Rostoke, Vokietijoje.

 

Informaciją parengė: Rasa Baliulevičienė, VšĮ Rietavo verslo informacijos centro projekto BCP administratorė, kontaktai verslas@rietavovic.lt.

Ankstesnės naujienos

2011-12-23 / RTVIC pranešimai Su Šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais 2012-aisiais metais!
Ir vėl naujas laiko slenkstis... Tad per jį žengiant, linkime visuomet jausti dienos vertę, Žinoti savo troškimus ir siekius, o juos įgyvendinant - atkaklumo ir sėkmės. Tegul šventinė nuotaika, pripildžiusi širdis šviesos, džiaugsmo, viltingo laukimo neapleidžia Jūsų visus metus. Lai lydi Jus pelningos idėjos, išsipildę planai, vaisingi darbų rezultatai. Tebus tai naujų darbų ir sėkmingo bendradarbiavimo ir partnerystės metai. Sėkmes žengiant i Naujuosius 2012 metus...
Plačiau
Viešųjų paslaugų verslui tinklo narių vadovų, atsakingų už personalo kvalifikacijos kėlimą, stažuotė Maltoje 2010-11-03 / RTVIC pranešimai Viešųjų paslaugų verslui tinklo narių vadovų, atsakingų už personalo kvalifikacijos kėlimą, stažuotė Maltoje
VšĮ Verslo centrų asociacija įgyvendina Europos Sąjungos remiamą Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, Leonardo da Vinci programos mobilumo projektą „Viešųjų paslaugų verslui tinklo narių vadovų, atsakingų už personalo kvalifikacijos kėlimą, stažuotė Maltoje".
Plačiau