Naujienos / RTVIC pranešimai

Startavo naujas projektas BCP - Business Culture Partnerships

Projektas Business Culture Partnerships (BCP) (Verslo ir kultūros partnerystė)

Pietų Baltijos programos projektas „Verslo ir kultūros partnerystė“ - siekia sukurti veiksnias verslo ir kultūros partnerystės struktūras visuose keturiuose projekto regionuose Lietuvoje, Lenkijoje ir Vokietijoje (2).

Pagrindiniai naudos gavėjai yra dalyvaujančių regionų kultūros institucijos, kita tikslinė grupė yra tų regionų įmonės ir verslininkai. Tiksliniai miestai/regionai yra Rostokas ir Greifswaldas Vokietijoje, Sczecin Lenkijoje ir Rietavas Lietuvoje.

Septyni projekto partneriai: Rostoko miesto Kultūros skyrius, Vokietija, Greifswaldo miestas, Vokietija, Šiauriniai prekybos ir amatų rūmai Szczecin, Lenkija, VšĮ Rietavo verslo informacijos centras, Lietuva, VšĮ Strateginės savivaldos institutas, Lietuva, Stadtgespraeche e.V., Vokietija ir Inovacijų ir tendencijų centras, Vokietija.

Be projekto partnerių, projekte dalyvauja ir asocijuotos organizacijos. Rietavui atstovauja Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejus ir Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokykla.

Projekto uždaviniai:

  • Tarptautinio projekto partnerių konsorciumo sukūrimas.
  • Tyrimas apie tiksliniuose regionuose esamas verslo ir kultūros sąveikas.
  • Konsorciumas, įtraukdamas išorinius ekspertus, sukuria savo verslo ir kultūros partnerystės koncepciją.
  • Vietinių darbo grupių suformavimas ir jų darbas.
  • Verslo ir kultūros partnerystės koncepcijų įgyvendinimas keturiuose partnerių miestuose/regionuose.
  • Keturi bandomieji renginiai partnerių miestuose/regionuose.
  • Ilgalaikė Verslo ir kultūros partnerystės veikla, pagrįsta besitęsiančiu tarptautiniu bendradarbiavimu

Projekto pasekoje tikimasi, kad susiformuos efektyvios verslo ir kultūros partnerystės struktūros, kurios sukurs ir įgyvendins naujas ilgalaikes finansavimo ir paramos schemas ir struktūras kultūriniams renginiams rengti ir vietovės identitetui vystyti.

Projekto bendras biudžetas 504.870 eurų.

Projektas prasidėjo 2012 sausį ir vyks 3 metus iki 2014 gruodžio mėnesio.

VšĮ Rietavo verslo informacijos centras – penktasis projekto partneris.

VšĮ Rietavo verslo informacijos centro biudžetas 70.000 eurų, tame skaičiuje  85% yra Europos regioninės plėtros fondo lėšos ir 15% partnerio prisidėjimas. VšĮ Rietavo verslo informacijos centras, be įprastinių projekto administravimo, koordinavimo, sklaidos darbų, dalyvaudamas tarptautiniame konsorciume yra atsakingas už kultūros ir verslo partnerystės koncepcijos parengimą ir pritaikymą Rietavo savivaldybėje. Asmuo kontaktams Laima Dockevičienė.

Verslo ir kultūros partnerystės projekto pirmųjų metų kalendorius

Pietų Baltijos programos projektas Verslo ir kultūros partnerystė susideda iš trijų komponentų: 1) Administravimas ir koordinavimas, 2) Komunikacija ir sklaida, 3) Verslo kultūros partnerystės.

VšĮ Rietavo verslo informacijos centras yra penktasis projekto partneris ir yra atsakingas už tai, kad Rietavo savivaldybėje būtų parengta Verslo ir kultūros partnerystės koncepcija, atrandant naujus efektyvius Rietavo verslo ir kultūros institucijų bendradarbiavimo kelius.

Per pirmuosius projekto metus VšĮ Rietavo verslo informacijos centras atliks sekančius darbus:

2012 vasario mėn. 21-22 d. - pirmasis partnerių susirinkimas Rostoke. Dalyvavo Laima Dockevičienė, Rasa Pociuvienė, Rita Urniežienė, Rasa Baliulevičienė. Vyko susipažinimas su partneriais, buvo aptartos pirmųjų projekto metų užduotys.

2012 kovo-balandžio mėnesiais. Parengtas analizės dokumentas apie esamą verslo ir kultūros situaciją ir sąveikas Rietavo savivaldybėje ir pateikti 5 verslo ir kultūros bendradarbiavimo Rietavo savivaldybėje pavyzdžiai.

2012 kovo-balandžio mėnesiais. Eksperto, rengsiančio Rietavo verslo ir kultūros partnerystės koncepciją, nominavimas.

2012 pavasarį. Rietavo savivaldybės Verslo ir kultūros partnerystės darbo grupės ir tinklo formavimas. Pirmasis Rietavo Verslo ir kultūros partnerystės darbo grupės seminaras, kurio metu bus aptariama kultūros ir verslo sąveika tiksliniuose projekto regionuose, remiantis projekto partnerių atliktais tyrimais savo miestuose/regionuose.

2012 rugsėjo mėn. 18-19 d. - Projekto partnerių susitikimas Rietave

Iki 2013 kovo mėn. - Rietavo verslo ir kultūros partnerystės koncepcijos sukūrimas.

Vyks reguliarios Skype konferencijos.

Informaciją parengė: Rasa Baliulevičienė, VšĮ Rietavo verslo informacijos centro projekto BCP administratorė, kontaktai verslas@rietavovic.lt.

Ankstesnės naujienos

2011-12-23 / RTVIC pranešimai Su Šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais 2012-aisiais metais!
Ir vėl naujas laiko slenkstis... Tad per jį žengiant, linkime visuomet jausti dienos vertę, Žinoti savo troškimus ir siekius, o juos įgyvendinant - atkaklumo ir sėkmės. Tegul šventinė nuotaika, pripildžiusi širdis šviesos, džiaugsmo, viltingo laukimo neapleidžia Jūsų visus metus. Lai lydi Jus pelningos idėjos, išsipildę planai, vaisingi darbų rezultatai. Tebus tai naujų darbų ir sėkmingo bendradarbiavimo ir partnerystės metai. Sėkmes žengiant i Naujuosius 2012 metus...
Plačiau
Viešųjų paslaugų verslui tinklo narių vadovų, atsakingų už personalo kvalifikacijos kėlimą, stažuotė Maltoje 2010-11-03 / RTVIC pranešimai Viešųjų paslaugų verslui tinklo narių vadovų, atsakingų už personalo kvalifikacijos kėlimą, stažuotė Maltoje
VšĮ Verslo centrų asociacija įgyvendina Europos Sąjungos remiamą Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, Leonardo da Vinci programos mobilumo projektą „Viešųjų paslaugų verslui tinklo narių vadovų, atsakingų už personalo kvalifikacijos kėlimą, stažuotė Maltoje".
Plačiau