Naujienos / RTVIC pranešimai

Visaginas priėmė projekto "Socialinės ekonomikos įgūdžių integravimas į profesinį mokymą" dalyvius

Leonardo da Vinči programos partnerystės projekto „SOCIALINĖS EKONOMIKOS ĮGŪDŽIŲ INTEGRAVIMAS Į PROFESINĮ MOKYMĄ“ (Nr. LLP-LdV-PRT-2012-LT-0319) partneriai iš Kroatijos, Turkijos, Lenkijos ir Lietuvos 2013 m. vasario 24-27 dienomis antrą kartą susitiko Visagine ir tęsė darbą socialinės ekonomikos klausimais. Susitikime dalyvavo beveik 40 dalyvių - iš Sosnoviec suaugusiųjų mokymo centro, Lenkijoje, iš Liublino plėtros fondo Lenkijoje, iš Marušic Dental Centrum Splite, Kroatijoje, iš dviejų Bartin profesinio mokymo mokyklų Turkijoje bei Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro ir Rietavo verslo informacijos centro iš Lietuvos. Rietavo verslo informacijos centrą atstovavo Centro direktorė Laima Dockevičienė ir projektų administratorė Rasa Baliulevičienė.

Liublino plėtros fondo atstovai pristatė savo darbo su atskirtais žmonėmis patirtį, buvo kalbėta apie darbą su kaliniais ir neįgaliais žmonėmis. Visagino profesinio mokymo centras pristatė savo simulito programas ir patirtį kaip studentai mokosi ekonomikos ir verslo naudojant simuliacijos programas. Tai vienas iš metodų, kuris gali būti naudojamas įdiegiant socialinės ekonomikos mokymą į profesinį mokymą. Tuo tarpų Kroatijos profesinė mokykla Marušic Dental Centrum pradeda įgyvendinti profesinio mokymo modulius, sukurtus praeitame partnerių susitikime lapkričio mėnesį Liubline. Vienas iš šių modulių ypatybių – praktinis mokymasis kuriant ir vykdant tikros organizacijos veiklą. Marušic Dental Centrum padės savo mokiniams įkurti organizaciją, veikiančią prie mokyklos, kurios paskirtis bus teikti paslaugas bendruomenei, įgyvendinant socialinės ekonomikos principus.

Susitikimo dalyviams buvo pristatytas Ignalinos AE regiono plėtros agentūros projektas “Teminiai kaimai kaip kaimo bendruomenės plėtros pradžia”, buvo lankytasi Cijonų kaime, Ignalinos rajone, viename iš tikslinių projekto kaimų – „Paukščių kaime“. Tai puikus pavyzdys bendruomenės verslumo ir socialinės ekonomikos pavyzdys kaimo vietovėse.

Sekantis projekto partnerių susitikimas vyks Bartin, Turkijoje 2013 metų gegužės mėnesį.

Daugiau informacijos apie projektą rasite tinklalapyje http://www.socecvet.eu/lt/

Rietavo verslo informacijos centro informacija

Ankstesnės naujienos

2013-03-06 / RTVIC pranešimai "Going Abroad" dalyvės Vekšyje
Kovo 4 dieną iš tarptautinio susitikimo Vekšyje, Švedijoje grįžo grupė projekto „Keliaujame į užsienį“ („Going Abroad – Connecting business potentials over the borders“ Nr. WTPB.01.01.00-92-017/10) dalyvių.
Plačiau
2013-02-18 / RTVIC pranešimai Patirtis Rietave
Nuo 2012 metų gegužės mėn. Viešoji įstaiga Rietavo verslo informacijos centras ir Žemaitijos kolegija dalyvauja partneriais projekte “Pietų Baltijos mokymo programa”.  Šio projekto tikslas - stiprinti profesinio mokymo ir ugdymo organizacijų, profesinio mokymo ir ugdymo studentų, verslo sektoriaus tarptautinį bendradarbiavimą tam, kad papildyti darbo rinką įgudusiais jaunais žmonėmis ir užtikrinti jų mobilumą Pietų Baltijos regione.
Plačiau
2013-02-01 / RTVIC pranešimai Pirmasis tarptautinis Pietų Baltijos mokymo programos seminaras Rostoke 2013 m. vasario 12 d.
2013 metų vasario 12 dieną Pietų Baltijos mokymo programa (SBTP) kviečia profesinio mokymo įstaigų, verslo įmonių, kitų susijusių organizacijų atstovus į pirmąjį tarptautinį seminarą / pasitarimą profesinio ugdymo tema, kurio metu bus diskutuojama apie tai, kaip kartu dirbti Pietų Baltijos regione tam, kad įgyti platesnį tarptautinį požiūrį.
Plačiau