Naujienos / RTVIC pranešimai

Apie profesinio mokymo mobilumą Pietų Baltijos regione

2013 metų vasario 11-13 dienomis Rostoke vyko ES Pietų Baltijos programos projekto SBTP (Pietų Baltijos mokymo programa) seminaras ir partnerių susirinkimas, taip pat susitikimas su profesinio mokymo organizacijomis iš Vokietijos, Švedijos Danijos ir Lietuvos. Rietavo verslo informacijos centrą šiuose renginiuose atstovavo RVIC direktorė Laima Dockevičienė ir projektų administratorė Rasa Baliulevičienė, kartu su jomis į Rostoką vyko Dangirutė Jurkuvienė, Plungės teritorinės darbo biržos direktorė, projekte SBTP dalyvaujanti asocijuotu partneriu.

Vasario 11 d. susitikimo su profesinio mokymo organizacijų atstovais metu, buvo diskutuojama apie tai, kaip konkrečios mokymo įstaigos galėtų prisidėti prie profesinio mokymo mobilumo Pietų Baltijos regione ir kokie sektoriai būtų tinkamiausi mobilumui įgyvendinti.

Vasario 12 d. SBTP projekto partneriai, profesinio mokymo įstaigų, verslo įmonių, kitų susijusių organizacijų atstovai susirinko į pirmąjį tarptautinį seminarą/pasitarimą profesinio ugdymo tema, kurio metu buvo diskutuojama apie tai, kaip kartu dirbti Pietų Baltijos regione tam, kad įgyti platesnį tarptautinį požiūrį. Buvo pristatytos profesinio mokymo sistemos Pietų Baltijos šalyse, aptartos darbo jėgos mobilumo Pietų Baltijos regione problemos ir kliūtys. Studentai, dalyvaujantys SBTP projekto pirmajame Bandomajame modelyje, pristatė tarptautinio bendradarbiavimo patirtį, įgyvendinant savo projektus įmonėse užsienyje. Seminaras vyko Rostoke, Vokietijoje, Liebherr akademijoje www.liebherr.com, profesinio mokymo ir ateities ugdymo akademijoje, vienoje iš pasaulyje vedančiųjų įmonių keliamųjų kranų, statybinių mašinų ir namų įrangos srityse.

Seminaras sulaukė didelio atgarsio Vokietijos spaudoje ir televizijoje. Smagu, kad Rietavo vardas vis dažniau minimas už Lietuvos ribų, tuo galite įsitikinti patys:

http://www.das-ist-rostock.de/artikel/48822_2013-02-11_grenzen-sind-chancen/

Televizijos kanalas MV1: http://www.youtube.com/watch?v=kHOy6ijf2mU

Vasario 12 d. po seminaro ir 13 d. vyko projekto partnerių ir priežiūros komiteto susirinkimai. Buvo įvertintas pirmasis bandomasis modelis, aptartas projekto marketingo plano įgyvendinimas ir priimti kiti projekto vykdymui svarbūs sprendimai.

Sekantis bandomasis modelis prasidės balandžio 22 dieną Karskronoje, Švedijoje. Gegužės mėnesį vėl pakviesime visus besidominčius profesinio mokymo mobilumo tema į antrąjį tarptautinį seminarą. O studentus, norinčius dalyvauti SBTP antrajame bandomajame modelyje kviečiame teikti paraiškas, paraiškos formą ir daugiau informacijos rasite projekto tinklalapyje: www.sbtp.eu ir socialiniame tinkle http://www.facebook.com/SouthBalticTrainingProgramme

Rietavo verslo informacijos centro informacija

Ankstesnės naujienos

2013-02-18 / RTVIC pranešimai Patirtis Rietave
Nuo 2012 metų gegužės mėn. Viešoji įstaiga Rietavo verslo informacijos centras ir Žemaitijos kolegija dalyvauja partneriais projekte “Pietų Baltijos mokymo programa”.  Šio projekto tikslas - stiprinti profesinio mokymo ir ugdymo organizacijų, profesinio mokymo ir ugdymo studentų, verslo sektoriaus tarptautinį bendradarbiavimą tam, kad papildyti darbo rinką įgudusiais jaunais žmonėmis ir užtikrinti jų mobilumą Pietų Baltijos regione.
Plačiau
2013-02-01 / RTVIC pranešimai Pirmasis tarptautinis Pietų Baltijos mokymo programos seminaras Rostoke 2013 m. vasario 12 d.
2013 metų vasario 12 dieną Pietų Baltijos mokymo programa (SBTP) kviečia profesinio mokymo įstaigų, verslo įmonių, kitų susijusių organizacijų atstovus į pirmąjį tarptautinį seminarą / pasitarimą profesinio ugdymo tema, kurio metu bus diskutuojama apie tai, kaip kartu dirbti Pietų Baltijos regione tam, kad įgyti platesnį tarptautinį požiūrį.
Plačiau
2013-01-12 / RTVIC pranešimai "Pietų Baltijos mokymo programos" pirmasis bandomasis modelis
2013 sausio 14 – vasario 13 dienomis Rostoke, Vokietijoje bus įgyvendinamas pirmasis projekto SBTP (Pietų Baltijos Mokymo programa) Bandomasis Modelis (TM1), kai profesinio mokymo studentai vieną savaitę mokysis apie tarptautinės darbo rinkos ypatumus ir po to ugdys savo įgūdžius atlikdami 3-jų savaičių praktiką trijose Pietų Baltijos regino šlayse – Lietuvoje, Švedijoje, Vokietijoje. Po praktikos studentai susirinks Rostoke ir, įvertinę savo pasiektus rezultatus, pristatys juos vasario 12 d. vyksiančiame seminare.
Plačiau
2013-01-03 / RTVIC pranešimai Reportažas apie konferenciją-forumą "Kaimo bendruomenių pažanga"
2012 metų lapkričio 8 d. Rietave vyko konferencija-forumas „Kaimo bendruomenių pažanga“, subūrusi potencialius vietos projektų vykdytojus, kaimo bendruomenes ir kitas susijusias organizacijas tam, kad vietos projektų vykdytojams suteikti kuo daugiau įvairiapusės informacijos susijusios su kaimo plėtros galimybėmis ir paskatinti juos generuoti naujas įdomias projektų idėjas, tinkamas jų vietovei ir bendruomenei.
Plačiau