Naujienos / Kvietimai

Baltijos-Amerikos Laisvės fondas skelbia naują konkursą į vasaros stovyklą Jungtinėse Valstijose

Baltijos-Amerikos Laisvės fondas jau septintą vasarą organizuoja Lyderystės Akademijos programos stovyklą Jungtinėse Valstijose 30-čiai vienuoliktų klasių gimnazistų iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Stovyklos tikslas yra suteikti unikalią progą Baltijos šalių gimnazistams pasimokyti lyderystės ir verslumo, išbandyti save įvairiose praktinėse užduotyse ir susipažinti su JAV kultūra, o taip pat ir su savo bendraamžiais iš kitų Baltijos šalių.

Pažintis su JAV kultūra

Buvimo Jungtinėse Valstijose metu Lyderystės Akademijos studentai turės galimybę susipažinti su JAV kultūra ir istorija – aplankyti Bostoną, vienu seniausių JAV miestų, pasižyminčiu turtinga istorija ir kultūra, Harvardo universitetą, stebėti beisbolo rungtynes. Taip pat dalyviai apsilankys Niujorke bei Vašingtone.

Reikalavimai kandidatams

2019 m. liepos 1 d. kandidatams turi būti ne mažiau kaip 16 metų. 2019–2020 mokslo metais jie turėtų mokytis 12 klasėje.

Kandidatų anglų kalbos žinios turi būti pakankamos dalyvauti angliakalbėje programoje. Geriausi kandidatai turės dalyvauti pokalbyje, kuris vyks anglų kalba.

BAFF Lyderystės Akademijos stipendija dengia:

  • kelionę lėktuvu;
  • išlaidas BAFF Lyderystės Akademijos programai;
  • apgyvendinimą ir maitinimą;
  • išvykas ir ekskursijas;
  • sveikatos draudimą ir visą parą veikiančią pagalbos tarnybą.

Stovykla vyks nuo 2019 m. liepos 7 d. iki 2019 m. rugpjūčio 4  d.

Paraiškas į konkursą galima teikti nuo 2018 m. gruodžio 1 d. iki 2019 m. kovo 11 d. Paraiškos formas ir visus konkurso reikalavimus rasite BAFF tinklapyje.

Informacijos autorius ir norintiems daugiau sužinoti apie dalyvavimo galimybes ES programų „Erasmus+“ jaunimo srities ir „Europos solidarumo korpuso“ veiklose https://www.jtba.lt/naujienos/baltijos-amerikos-laisves-fondas-skelbia-nauja-konkursa-i-vasaros-stovykla-jungtinese-valstijose/?fbclid=IwAR2RZi-R4yTrJH0FpCDa5bnogqEkhAj5loF-GDTd_uY-uvWD6794vDiA-u0

Ankstesnės naujienos

Vyksta antrasis edukacinių stipendijų konkursas 2019-01-18 / Kvietimai Vyksta antrasis edukacinių stipendijų konkursas
Iki sausio 31 d. (imtinai) Lietuvos kultūros taryba priima kultūros ir (ar) meno kūrėjų paraiškas į antrąjį 2019 m. edukacinių stipendijų finansavimo konkursą. Edukacinių stipendijų konkursai skelbiami tris kartus per metus, todėl šiuo metu skelbiamame konkurse skatinami dalyvauti kultūros ir meno kūrėjai, kurie edukacines veiklas yra nusimatę 2019 m. pavasarį ir vasarą.
Plačiau
Horizontalaus plano trečiasis seminaras 2018-02-21 / Kvietimai Horizontalaus plano trečiasis seminaras
Kviečiame jus į Horizontalaus plano trečiąjį seminarą, kuris vyks vasario 22 d. Rietavo turizmo ir verslo informacijos centre, Parko g. 5, Rietavas. Seminaro pradžia 10.00 val., pabaiga 14.00 val.
Dr. Mikael Scherdin (Švedija) susistemino mūsų antrojo susitikimo mintis, todėl ir toliau gryninsime raktinius Rietavo žodžius.
Plačiau