Naujienos / RTVIC pranešimai

Pietų Baltijos mokymo programos projekto partnerių susitikimas Rietave

Viešoji įstaiga „Rietavo verslo informacijos centras“ ir valstybinė aukštoji mokykla „Žemaitijos kolegija“ yra Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programos projekto „Pietų Baltijos mokymo programa“ (SBTP) partneriai. Šiame projekte be aukščiau išvardintų Lietuvos partnerių dalyvauja ir mokslo institucijos bei konsultavimo įstaigos iš Švedijos, Vokietijos, Lenkijos, Danijos – iš viso 8 partneriai ir 14 asocijuotų partnerių.

Projektas „Pietų Baltijos mokymo programa“ siekia suburti Pietų Baltijos regiono profesinio mokymo įstaigas, verslo sektorių ir studentus tam, kad ugdytų jaunų žmonių kompetenciją tarptautinio verslo srityje, pagerintų jų mobilumą Pietų Baltijos regione ir tuo vystytų Pietų Baltijos regiono darbo jėgą.

Projekto metu bus atrinkti motyvuoti, kūrybingi, turintys verslo idėjų studentai iš projekto tikslinių šalių – Švedijos, Vokietijos, Lietuvos, Lenkijos ir Danijos. Jie dalyvaus savaitės trukmės mokymuose, po kurių atliks trijų savaičių praktiką atrinktoje įmonėje (ne savo šalyje). Įmonė ir studentas bus parinkti taip, kad abi pusės turėtų kuo daugiau naudos.

Projektas prasidėjo šių metų liepos mėnesį ir vyks iki 2014 pabaigos. Projektas „Pietų Baltijos mokymo programa“ (SBTP) finansuojamas iš Europos Sąjungos Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programos, Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto ir projekto partnerių lėšų.

Šių metų rugsėjo pabaigoje į Rietavą atvyksta visi projekto partneriai, nes čia organizuojamas projekto „Pietų Baltijos mokymo programa“ (SBTP) partnerių:

Rugsėjo 24 d. partneriai aptars projekto viešinimo strategiją. Taip pat bus numatomi atrankos kriterijai studentams ir įmonėms, norintiems dalyvauti projekte, ir planuojamas pirmojo bandomojo praktikų modelio įgyvendinimas.

Antrąją susitikimo dieną, rugsėjo 25 d., VšĮ „Rietavo verslo informacijos centre“ numatytas susitikimas, kuriame be projekto partnerių dalyvaus ir Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, Rietavo savivaldybės administracijos darbuotojai, vietiniai verslininkai bei projekto asocijuoti partneriai, t.y. atstovai iš Rietavo moterų užimtumo centro, Plungės pramonininkų sąjungos, Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo tarybos, Lietuvos turizmo asociacijos ir Plungės teritorinės darbo biržos. Susitikimo metu numatyta aptarti projekto naudą Rietavo krašto įmonėms, mokymo įstaigoms ir studentams bei bus pasirašyta projekto partnerių Bendradarbiavimo sutartis. Vėliau projekto partneriai turės puikią galimybę aplankyti verslo įmones ir praktiškai susipažinti su jose vykdoma veikla bei personalu.

Rietavo verslo informacijos centro informacija

Ankstesnės naujienos