Naujienos / RTVIC pranešimai

Projekto "Keliaujame į užsienį" (Going Abroad) partnerių ir dalyvių susitikimas Rostoke

Pietų Baltijos programos projekto „Keliaujame į užsienį“ tikslas padėti moterims verslininkėms užmegzti tarptautinių verslo kontaktų ir skatina jas rasti daugiau galimybių savo verslams vystyti. Rietavo verslo informacijos centras yra partneris šiame projekte. Kas keletas mėnesių vyksta projekto partnerių ir dalyvių susitikimai, nes ir projekto reikalus aptarti bei sprendimus priimti ir verslo kontaktus geriausiai užsimegzti kai susitinki gyvai. Projekto partnerių ir dalyvių susitikimai kaskart vyksta vis kitame tiksliniame projekto regione. Jau tradicija tapo, kad yra pristatomi tos šalies ar regiono kultūriniai ypatumai ir aptariami verslo vykdymo specifiniai klausimai, o taip pat lankomi konkretūs verslo pavyzdžiai.

Vienas tokių susitikimų 2012 m. rugsėjo 28-29 dienomis vyko Rostoke, Vokietijoje. Susitikime dalyvavo Rietavo verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė ir tarptautinių projektų administratorė Rasa Baliulevičienė. Jos dalyvavo projekto partnerių susirinkime, o Laima Dockevičienė dalyvavo projekto priežiūros komiteto posėdyje.

Be darbinių posėdžių vyko seminarai ir pažintiniai vizitai. Rostoko Prekybos rūmuose Benny Egholm Sorensen, įmonės „Sorensen – Connecting Markets“ direktorius, pravedė seminarą tema „Verslo vykdymas Vokietijoje“. Jo pranešimą galite rasti projekto tinklalapyje www.goingabroad.nu skyriuje „Downloads“. Po šio seminaro Rostoko miesto Rotušėje vyko projekto sėkmės komandų veiklos rezultatų pristatymas ir aptarimas. Projekte veikia aštuonios sėkmės komandos – 3 tarptautinės – jose dalyvauja Švedijos ir Vokietijos verslininkės, ir 5 regioninės – 2 iš Kretingos ir 3 iš Rietavo.

Visgi viena stipriausių susitikimo temų buvo projekto viešųjų ryšių specialistės Maren Buchmuller motyvuojantis pranešimas apie socialinę mediją. Ji paskatino visas dalyves aktyviau bendrauti, išnaudojant įvairias virtualias priemones – ne tik elektroninį paštą, ką esame įpratę daryti, bet ir socialinius tinklus, blogą, ir kas svarbiausia – neatidėlioti ir rasti laiko skleisti žinią apie save, nes verslininkėms privalu užmegzti kuo daugiau naudingų kontaktų. Kviečiame ir jus apsilankyti projekto Facebook puslapyje www.facebook.com/GoingAbroad  Be visos kitos informacijos susijusios su projektu ir projekto dalyvėmis, čia rasite nuotraukų iš Rostoko susitikimo. O projekto tinklalapyje yra naujausias projekto naujienų laiškas.

Į Rostoką be Rietavo verslo informacijos centro darbuotojų, vyko Alma Budginienė, UAB „Almjona“ savininkė ir administratorė, Genovaitė Danylienė, ūkininkė ir tapytoja bei Raimonda Narvaišienė, kaimo turizmo sodybos „Patyris“ šeimininkė. Jos aktyviai dalyvavo seminaruose, pristatė savo verslus, užsiėmimus, savo sėkmės komandas ir užmezgė daug naujų ryšių, kurie ateity gali išsivystyti į praktinį bendradarbiavimą.

Pavasarį projekto „Keliaujame į užsienį“ partnerių ir dalyvių susitikimas vyks Lietuvoje, o sausio mėnesį ruoškimės keliauti į Švediją, į Vekšį.
Rietavo verslo informacijos centro informacija

 

Ankstesnės naujienos

2012-09-23 / RTVIC pranešimai Pietų Baltijos mokymo programos projekto partnerių susitikimas Rietave
Viešoji įstaiga „Rietavo verslo informacijos centras“ ir valstybinė aukštoji mokykla „Žemaitijos kolegija“ yra Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programos projekto „Pietų Baltijos mokymo programa“ (SBTP) partneriai. Šiame projekte be aukščiau išvardintų Lietuvos partnerių dalyvauja ir mokslo institucijos bei konsultavimo įstaigos iš Švedijos, Vokietijos, Lenkijos, Danijos – iš viso 8 partneriai ir 14 asocijuotų partnerių.
Plačiau