Naujienos / RTVIC pranešimai

Reportažas apie konferenciją-forumą "Kaimo bendruomenių pažanga"

2012 metų lapkričio 8 d. Rietave vyko konferencija-forumas „Kaimo bendruomenių pažanga“, subūrusi potencialius vietos projektų vykdytojus, kaimo bendruomenes ir kitas susijusias organizacijas tam, kad vietos projektų vykdytojams suteikti kuo daugiau įvairiapusės informacijos susijusios su kaimo plėtros galimybėmis ir paskatinti juos generuoti naujas įdomias projektų idėjas, tinkamas jų vietovei ir bendruomenei. Konferencijoje-forume buvo aptariamos bendruomenių plėtros perspektyvos ir projektų finansavimo galimybės ateinančių 2014 – 2020 metų laikotarpiu, pristatomi bendruomenėms ir nevyriausybinėms organizacijoms aktualūs veiklos, teisinio reglamentavimo, finansavimo ir kiti dalykai, aptartas LEADER metodo įgyvendinimas, pristatyti gerosios patirties bendruomenių projektai ir metodai.

Pranešėjai ir svečiai iš Žemės ūkio bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų, Nacionalinės mokėjimo agentūros, A.Stulginskio universiteto, Vietos veikos grupių, fondų, bendruomenių dalinosi savo įžvalgomis ir patirtimi. Rietavo bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos, amatininkai gyvai ir įdomiai pristatė save ir savo gaminius suorganizuotoje mugėje.

Konferenciją-forumą organizavo VšĮ Rietavo verslo informacijos centras ir VVG „Rietavo iniciatyvos, konferencijos - forumo partneris – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Siūlome jums reportažą iš šio renginio. Tie kas dalyvavo, pamatys save ir atgaivins įspūdžius, o nedalyvavusiems manome bus įdomu išgirsti kas rūpi rietaviškiams.

Rietavo verslo informacijos centro informacija

 

 

Ankstesnės naujienos

2012-12-19 / RTVIC pranešimai Projekto "Pietų Baltijos mokymo programa" partnerių susirinkimas ir mokymai "Profesinio mokymo ir ugdymo mobilumo maksimizavimas bendros rinkos sąlygose" Stokholme 2012 m. Gruodžio 12-14 d.
Projekto „Pietų Baltijos mokymo programa“ tikslas stiprinti profesinio mokymo ir ugdymo organizacijų, profesinio mokymo ir ugdymo studentų, verslo sektoriaus tarptautinį bendradarbiavimą tam, kad papildyti darbo rinką įgudusiais jaunais žmonėmis ir užtikrinti jų mobilumą Pietų Baltijos regione.
Plačiau
2012-12-07 / RTVIC pranešimai Socialinės ekonomikos tema naujame RVIC projekte
Leonardo da Vinči programos partnerystės projekto „SOCIALINĖS EKONOMIKOS ĮGŪDŽIŲ INTEGRAVIMAS Į PROFESINĮ MOKYMĄ“ (Nr. LLP-LdV-PRT-2012-LT-0319) partneriai iš Kroatijos, Turkijos, Lenkijos ir Lietuvos, susirinkę Liubline 2012 m. lapkričio 21-24 dienomis tarėsi kaip praktiškai įdiegti socialinės ekonomikos dalyką į profesinio mokymo mokyklų programas.
Plačiau