Naujienos / RTVIC pranešimai

"Pietų Baltijos mokymo programos" antrasis bandomasis modelis

2013 m. balandžio 22 d. Karlskronos mieste, Švedijoje, prasidės antrasis projekto SBTP (Pietų Baltijos Mokymo programa) Bandomasis Modelis (TM2). Pirmąją savaitę profesinio mokymo studentai iš Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos mokysis projekto valdymo, kultūrinio sąmoningumo ir verslumo, o vėliau atliks trijų savaičių praktiką ir semsis praktinių žinių Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos įmonėse.

Šiame projekto SBTP etape dalyvauti atrinkti 5 studentai iš Žemaitijos kolegijos. Jie balandžio 29 d. – gegužės 17 d. praktiką atliks Švedijos ir Vokietijos įmonėse.

Antrasis bandomasis modelis baigsis gegužės 21 d. - Karlshamn mieste, Švedijoje, bus suorganizuotas baigiamasis seminaras, kurios metu studentai pasakos apie savo patirtį ir rezultatus bei dalinsis įspūdžiais, toliau bus nagrinėjama profesinio mobilumo Pietų Baltijos regione tema.

Galima tik pasidžiaugti, kad projektui SBTP dar tik įsibėgėjant, jis paskelbtas vienu iš geriausių Pietų Baltijos programos pavyzdžiu (daugiau informacijos: http://www.sbtp.eu/news/latest-from-south-baltic.aspx ). Rietavo verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė kviečiama pristatyti SBTP projektą balandžio 29 d. Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijoje vyksiančiioje informacinėje dienoje ”PA Education” (Prioritetinė sritis Švietimas) ES strategijos Baltijos jūros regionui kontekste.

Apie projekto veiklas ir nuveiktus darbus rašoma SBTP naujienlaikraštyje, kurį galima perskaityti projekto tinklalapyje adresu:

http://us2.campaign-archive1.com/?u=463da8c922535a48b94bc3b2e&id=b2295d0be0&e=2577af9c0a

Daugiau apie ”Pietų Baltijos mokymo programos” projektą galite paskaityti mūsų tinklalapyje skyriuje ”Projektai”.

Rietavo verslo informacijos centro informacija

Ankstesnės naujienos

2013-02-18 / RTVIC pranešimai Patirtis Rietave
Nuo 2012 metų gegužės mėn. Viešoji įstaiga Rietavo verslo informacijos centras ir Žemaitijos kolegija dalyvauja partneriais projekte “Pietų Baltijos mokymo programa”.  Šio projekto tikslas - stiprinti profesinio mokymo ir ugdymo organizacijų, profesinio mokymo ir ugdymo studentų, verslo sektoriaus tarptautinį bendradarbiavimą tam, kad papildyti darbo rinką įgudusiais jaunais žmonėmis ir užtikrinti jų mobilumą Pietų Baltijos regione.
Plačiau